Tillbehör

Tillbehör

Här hittar du tillbehör och kringutrustning till din ULMA pelletspanna eller pelletsbrännare, exempelvis vakuumsystem, pelletsförråd och displayer.

Aktiva filter

 • AirMove 1500 Vakuumsugtransport

  21 500,00 kr

  Helautomatisk transport av pellets med inbyggt dygnsförråd. Klarar ett transportavstånd upp till 50 m mellan förråd och pelletsbrännaren.

  Matarskruv medföljer. Transportslang köps separat i 25-m. längder. (Art. 2676 )

 • Ben till Zefiro³

  2 000,00 kr

  Ben till din Zefiro³ kamin

 • Display Premium

  2 500,00 kr

  Display passande Ulma ECO, Basic, 2000 TCA 2

 • Doserskruv/Mellanförråd

  5 900,00 kr

  Problem med matning? Använd vår nya doserskruv. Passar till alla marknadens förekommande villabrännare. Om man måste ha en längre skruv från förrådet skapar detta ofta en ojämn matning till överfallsmatade pelletsbrännare som kräver en jämn dosering av bränslet. För att behålla en bra förbränning så är denna korta skruv ett bra alternativ. Skruven placeras mellan den ordinarie skruven och brännare.

 • ESBE CRB122 Trådlös shuntautomatik

  3 600,00 kr

  ESBE CRB122 reglerar din temperatur i huset trådlöst, vilket gör att du på ett enkelt sätt ökar komforten och sparar upp till 20% energi (källa: Sveriges konsumenters tidskrift Råd&Rön).

  Rumsenheten skickar kontinuerlig feedback till ställdonsenheten, som justerar shuntventilen efter önskad måltemperatur.

  Med den inbyggda timern, med dags- och veckoprogram, går det att ställa in olika dags- och nattemperaturer för ytterligare energibesparingar.

 • ESBE CRE100 Reglering

  6 780,00 kr

  ESBE serie CRE100 är en kombinerad väderkompenserande och inomhusbaserad reglering. Regleringen har en avancerad anpassningsfunktion som skapar en idealisk karakteristisk värmekurva för den specifika byggnaden så att användaren bara behöver bestämma en enda sak, nämligen önskad inomhustemperatur.

  CRE100 har möjligheten att ansluta till molntjänsten ESBE Comfort Control. Det gör det enkelt för användaren att övervaka, schemalägga och styra inomhusmiljön från sin egen ficka.

 • ESBE CRF100 Reglering

  7 380,00 kr

  ESBE serie CRF100 är en kombinerad väderkompenserande och inomhusbaserad reglering med extra rumsenhet. Regleringen har en avancerad anpassningsfunktion som skapar en idealisk karakteristisk värmekurva för den specifika byggnaden så att användaren bara behöver bestämma en enda sak, nämligen önskad inomhustemperatur.

  CRF100 har möjligheten att ansluta till molntjänsten ESBE Comfort Control. Det gör det enkelt för användaren att övervaka, schemalägga och styra inomhusmiljön från sin egen ficka.

  Med den extra rumsenheten kan användaren styra temperaturen och inställningar genom den, eller genom mobiltelefonen/surfplattan/dator, via applikation tillgänglig på AppStore och Google play.

 • ESBE CRU100 Reglering

  4 660,00 kr

  ESBE serie CRU100 är en uppgraderingssats som tillåter användaren att uppgradera sitt existerande system med redan installerade ESBE-regleringar så att de kan anslutas till molntjänsten ESBE Comfort Control. ESBE Comfort Control gör det enkelt för användaren att övervaka, schemalägga och styra inomhusmiljön från sin egen ficka.

 • Fallslang

  80,00 kr

  Fallslang passande alla Ulma brännare. 0,5 m

 • Fallucka till Zefiro³

  3 300,00 kr

  Fallucka till Zefiro³

 • Fumis WiRCU Wifi-Modul

  2 000,00 kr

  Med Fumis WIFI modul styr du din nya Ulma brännare med din smarttelefon. Passar till Ulma2000 TCA 2 och vissa Ulma Basic brännare. Kontakta oss för mer info.

 • Hagmans värmefärg för kaminer och rökrör 400 ml

  129,00 kr

  Mattsvart värmefärg från Hagmans. Används vid lackering av ytor som blir mycket varma, så som kaminer och rökrör eller dylikt. För bästa resultat bör den lackerade ytan uppvärmas långsamt innan den utsätts för mycket höga temperaturer.

  Tål temperaturer upp till +650°C.

 • Laddomat 11-30 ErP

  3 600,00 kr

  Laddomat 11 är en komplett enhet som ger enkel och säker inkoppling och perfekt laddning av tanken. Tack vare en effektiv hetvattensreglering, kan Laddomat 11 ha en högre öppningstemperatur vid höga panneffekter jämfört med andra liknande produkter.

 • Laddomat 21-60, R32, LM9A, 72°C

  4 500,00 kr

  Laddomat 21 gör att pannan snabbt når ca 80°C arbetstemperatur. Därefter sker överladdning till tanken med hög jämn temperatur. Det som ger Laddomat 21 den mest uppskattade egenskapen är den inbyggda automatiska strypningen av internflödet. Denna strypfunktion ser till att hela tanksystemet blir fulladdat. Efter avslutad eldning tar Laddomat 21 tillvara på en del av eftervärmen i pannan genom att det heta vattnet i pannan förs över med självcirkulation till tanken. Energin hamnar i tanken i stället för i skorstenen. Laddomat 21-60 levereras som standard med EPP-isolering och riktiga avstängningsventiler, R32, med spak. De extra stora öppningarna i kulventilerna bidrar till den goda självcirkulationen.

  För värmepannor med maxeffekt på 80 kW.

 • Laddotank Eco Combi 1 - med tappvarmvattenslinga

  20 000,00 kr

  Laddotank Eco Combi 1 är en ackumulatortank försedd med en rostfri tappvarmvattenslinga. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. 

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Eco Combi 2 - med tappvarmvattenslinga och värmeslinga

  23 000,00 kr

  Laddotank Eco Combi 2 är en ackumulatortank försedd med en rostfri tappvarmvattenslinga samt en extra rostfri slinga som kan användas till exempel sol eller värmepump. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. 

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Puffer - Volymtank

  10 375,00 kr

  Laddotank Puffer är rena volymtankar för värmesystem. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar.

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Puffer 1 - Med en värmeslinga

  16 750,00 kr

  Tankarna har utformats för effektiv lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem, samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. Tanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift. 

 • Lambdastyrning kit

  6 495,00 kr

  Med vår lambdastyrning optimerar du pelletsbrännarens syrenivå baserat på pannans rökgaser. Detta ger ditt värmesystem minskad förbrukning, ökad effektivitet, minskade utsläpp och brännaren anpassar sig automatiskt till olika bränslekvaliteter.

  Passar samtliga ULMA TCA2 pelletsbrännare med en mycket enkel installation. Har du en ECO pelletspanna har vi redan förberett för lambdasonden, men du kan även installera lambdasonden i andra pannor.

 • Luftkanal till Frame³

  900,00 kr

  Med en extra luftkanal till Frame³ kan du värma upp flera rum med din kamin.

 • Luftkanal till Zefiro³

  750,00 kr

  Med en extra luftkanal kan du värma upp flera rum med din kamin.

 • Matarskruv Komplett 1,7 m

  3 600,00 kr

  Komplett matarskruv med metallinlopp och T-Rör. Levereras omonterad och kompletteras med ett 75x3mm plaströr.

  Passar brännare upp till 30 kW.

 • Matarskruv spiral 1,67m

  240,00 kr

  Spiralskruv 38-8x3,3 mm

  Standardlängd: 1,67m, flexskruv.

 • Minikompressor

  2 250,00 kr

  Kompressor till Ulma2000 TCA, TCA 2, ECO 40

 • Nivågivarstyrning för pelletsförråd

  3 300,00 kr

  Med en nivågivarstyrning bryts strömmen till skruvmotorn om pelletsen i förrådet understiger en viss nivå.

  På så vis ser du till att alltid ha pellets kvar i förrådet, och du slipper mata fram pellets på nytt.

  MAX 8A belastning, Timer

 • Överhettningsskydd

  950,00 kr

  Bra att ha när man monterar en pelletsbrännare på tex. vedpannor som inte har överhettningsskydd.

 • Övre Rökrör till Sfera³

  1 750,00 kr

  Detta kit möjliggör en vertikal anslutning till rökgasröret på din Sfera³ kamin.

 • Pelletsförråd MAFA Micro 127 L

  4 400,00 kr

  Pelletsförråd MAFA är en behållare i kraftigt utförande, för snygg och funktionell förvaring av bränslepellets. De är avsedda för inomhusbruk för alla de som hanterar sin bränslepellets löst eller i säck.

 • Pelletsförråd MAFA Midi 730 L

  6 750,00 kr

  Pelletsförråd MAFA är en behållare i kraftigt utförande, för snygg och funktionell förvaring av bränslepellets. De är avsedda för inomhusbruk för alla de som hanterar sin bränslepellets löst eller i säck.

 • Pelletsförråd MAFA Mini 300 L

  4 500,00 kr

  Pelletsförråd MAFA är en behållare i kraftigt utförande, för snygg och funktionell förvaring av bränslepellets. De är avsedda för inomhusbruk för alla de som hanterar sin bränslepellets löst eller i säck.

 • Pelletskassett till Zefiro³

  2 300,00 kr

  Pelletskassett till Zefiro³

 • Pelletsränna till Frame³

  600,00 kr

  Denna ränna underlättar påfyllning av pelletsbehållaren. För kaminen Frame³.

 • Ram till Zefiro³

  1 400,00 kr

  Snygg ram till din Zefiro³ kamin

 • Rökrör 90° böj

  400,00 kr

  Detta rökrör möjliggör installation för bakre eller sidorökuttag. Kompatibel med kaminerna Spirit³ samt Grace³.

 • Rökrör med draglucka

  1 600,00 kr

  Rökrör med draglucka

 • Shuntventil LK 842 ThermoMix

  790,00 kr

  LK 842 ThermoMix® P är en 4-vägs shuntventil för montering direkt på värmepannor. Lämplig för motorisering.

  Monteringen av ventilen är lägesoberoende. LK 842 ThermoMix® P kan enkelt anpassas för höger- eller vänster­montage.

  Ventilen kräver inget underhåll. Kontrollera installationen regelbundet.

  Dimension 22 mm, 5.5 Kvs m³ / h

 • Slangadapter 57-59,5

  140,00 kr

  Slangadapter till din fallslang, ytterdiameter 57-59,5mm.

 • Slangadapter 75-59,5

  250,00 kr

  Slangadapter till din fallslang, ytterdiameter 75-59,5mm.

 • Sotviska 65mm

  395,00 kr

  Sotviska för att sota din pelletspanna, diameter 65mm.

 • Styrning laddpump/rökgasfläkt

  1 575,00 kr

  Med denna styrning kan du enkelt styra en laddpump eller rökgasfläkt med hjälp av signaler från pelletsbrännaren.

  Signalen som kommer från brännaren till matarskruven går igenom styrningen, och ger då även ström till laddpumpen eller rökgasfläkten i 10 minuter.

  Varje gång pelletsbrännaren signalerar på att mata fram mer pellets, så nollställs timern på nytt.

  På så vis ges en bra skiktning i ackumulatortanken ifall den används till en laddpump, eller om den används till en rökgasfläkt så ser man till att rökgasfläkten körs medan pelletsbrännaren brinner.

 • Svängfäste ULMA

  2 000,00 kr

  Svängfäste för en enklare rengöring av din Ulma2000, Basic 25 kW eller nya ECO 2.

 • Tempgivare förlängning 2m

  225,00 kr

  Förlängningskabel till temperaturgivare som passar till Ulma2000 TC, TCA.

  Längd: 2 meter.

 • Tempgivare förlängning 3m

  270,00 kr

  Förlängningskabel till temperaturgivare som passar till Ulma2000 TC, TCA.

  Längd: 3 meter.

 • Tempgivare förlängning 6m

  650,00 kr

  Förlängningskabel till temperaturgivare som passar till Ulma2000 TC, TCA.

  Längd: 6 meter.

 • Transportslang till vacuumsystem

  3 125,00 kr

  Transportslang avsedd för vacuumsystemet AirMove. Levereras i 25m-längder.

 • Utmatningsränna till bulkförråd för pellets

  11 990,00 kr

  Vår utmatningsränna till bulkförråd är en transportlösning och pelletsförråd som är mycket enkel att bygga. Med ett bulkförråd får du möjlighet att smidigt och enkelt ta emot pellets i lösvikt (bulk). Pellets levereras av en tankbil 1-2 gånger per år (i en normal villa), och frammatningen från tanken till pelletsbrännaren sköts skonsamt och helt automatiskt med hjälp av nivågivare och utmatningslådan.

  Bottensektionen av förrådet är designat för att tyngden av pelletsen inte ska trycka mot skruven. Detta gör att matarskruven går mycket lätt när den matar fram pelletsen, och att ljudnivån blir lägre.

  • Mycket driftsäker 
  • Låg ljudnivå
  • Helt automatisk
  • Mycket prisvärd

  Levereras komplett med 3 m bottenskruv och 5 sektioner á 60 cm.

 • Utmatningsränna vakuum

  8 400,00 kr

  Utmatningsränna till bulkförråd vakuum.

  Levereras med 3 m bottenskruv och 5 st sektioner.

 • Utomhusgivare till ESBE CRB122

  1 500,00 kr

  Med en utomhusgivare till din CRB122 shuntautomatik får du en kombinerad utomhustemperatur- och inomhustemperaturbaserad reglering. Sker det snabba skiftningar i utomhustemperaturen kompenserar då shunten för detta för att stabilisera värmekurvan ytterliggare. Kommunikationskabeln är 20m lång.

  Passar till samtliga CRB122 från 2016 och framåt.