Pelletskamin varmluft

Vi erbjuder ett komplett sortiment av ventilerade pelletskaminer med en sluten kammare för att värma mer och förbruka mindre. Våra kaminer finns i olika versioner med olika energieffekter, och varje modell har ett "komfortläge" som avaktiverar fläktarna för att säkerställa tyst drift. Pelletskaminer med sluten kammare drar förbränningsluften direkt utifrån och inte från rummet de är installerade i. Detta gör att du får mindre utsläpp, högre säkerhet och större effektivitet.

Aktiva filter

 • Pelletskamin CRISTAL³ 9 kW

  24 500,00 kr

  Läcker pelletskamin med diamantformad gjutjärnslucka och ett brett utbud av ytbehandlingar. Utrustad med en perfekt förseglad förbränningskammare. Den nya Flexit-tekniken ger större flexibilitet när det kommer till rökutlopp och kanal. Hög valuta för pengarna med denna otroligt billiga pelletskamin! 

 • Pelletskamin FENICE 11 kW

  41 300,00 kr

  Fenice 11 kW är en toppmodern pelletskamin som kombinerar estetik med funktion. Med sin innovativa design och högpresterande funktioner erbjuder den en effektiv och miljövänlig uppvärmningslösning. 

  Den erbjuder hög flexibilitet i hur den kan installeras, inbyggd Wi-Fi och sluten förbränningskammare. Dess unika design och höga prestanda gör den till ett utmärkt val för alla hem.

  Upplev bekvämligheten med Fenice 11 kW idag. Den är idealisk för alla typer av hus inklusive lågenergihus, och kan även installeras utan traditionell skorsten.

  Den har även en snabbtändningsfunktion, GoFast, och är tillgänglig i tre olika finish.

 • Pelletskamin FENICE PLUS 11 kW

  43 200,00 kr

  Fenice Plus 11 kW är en toppmodern pelletskamin med innovativ design och högpresterande funktioner. Denna kamin har en sluten förbränningskammare och inbyggd Wi-Fi för enkel styrning. Dessutom kan den anslutas till en separat luftkanal för att förflytta värmen till andra rum. Med en effekt på 11 kW och en värmevolym på upp till 294 m3, är Fenice Plus det perfekta valet för att hålla ditt hem varmt och bekvämt. 

 • Pelletskamin FRAME³ 9 kW

  40 300,00 kr

  Upptäck Cadel FRAME³ 9 kW, en pelletskamin med sofistikerad design och hög effektivitet. Denna kamin kombinerar modern teknik med en tidlös estetik, vilket gör den till ett perfekt komplement till både moderna och rustika miljöer. Med två fläktar för optimal värmefördelning och möjlighet till kanalisering för att värma upp flera rum, erbjuder FRAME³ en mångsidig och effektiv uppvärmningslösning. Dessutom har den en inbyggd Wi-Fi och Bluetooth för enkel fjärrstyrning.

 • Pelletskamin FRAME³ UP 9 kW

  45 500,00 kr

  Cadel FRAME³ UP 9 kW är en sofistikerad och effektiv pelletskamin som kombinerar modern design med högpresterande funktioner. Med sin eleganta och låga form, passar denna kamin perfekt in i både moderna och rustika miljöer. Den är utrustad med två fläktar för optimal värmefördelning och en dold kontrollpanel för enkel användning. Dessutom kan den anslutas till en koncentrisk kanal för enkel installation och effektiv värmeöverföring. Med inbyggd Wi-Fi och Bluetooth kan du fjärrstyra kaminen för maximal komfort och effektivitet.

 • Pelletskamin GRACE³ 7 kW

  27 000,00 kr

  Pelletskamin GRACE³ 7 kW är en elegant och modern kamin, perfekt för uppvärmning av medelstora rum. Med ett djup på endast 27,5 cm passar den utmärkt även i mindre utrymmen. Kaminen är lufttät, har brinnkopp och lucka i gjutjärn, och kan drivas kontinuerligt i 7 till 20 timmar. Den är extremt enkel att använda, du behöver bara några intuitiva steg för att slå på den och ställa in den. GRACE³ 7 kW erbjuder inte bara en effektiv uppvärmningslösning, utan också en estetisk förbättring av ditt hem med sin moderna design. Dessutom ger möjligheten att installera den med eller utan skorsten extra flexibilitet och gör den lätt att passa in i alla hem. Dessutom, med inbyggd Wi-Fi och möjlighet att ansluta till en extern termostat, erbjuder GRACE³ 7 kW en bekväm och anpassningsbar uppvärmningslösning. 

 • Pelletskamin HUBLOT UP 6 kW

  39 000,00 kr

  Liten och kompakt pelletskamin med enkla former, som passar in i alla miljöer. Dess front med stor glasruta ger en vid utsikt över lågan och påminner om en vedeldad kamin. Dörr, topp, galler och fötter är helt gjorda av gjutjärn. 

  Nyhet för 2023!

 • Pelletskamin ICON PLUS 9 kW

  29 100,00 kr

  Pelletskaminen Icon Plus 9kW kombinerar modern design och hög effektivitet för att värma upp ditt hem. Med en verkningsgrad på 90% och en kapacitet att värma upp en yta på 88 m2, erbjuder denna kamin en ren och effektiv förbränning. Den är utrustad med automatisk matning och en temperaturgivare för självreglering av rumstemperaturen. Dessutom kan du fjärrstyra din kamin via en app på din telefon, vilket ger ytterligare komfort och bekvämlighet. 

 • Pelletskamin insats ZEFIRO³ 9 kW

  44 600,00 kr

  ZEFIRO³ 9 kW är en inbyggd pelletskamin från Cadel som kombinerar utmärkt prestanda med elegant design. Med en verkningsgrad på upp till 94%, kan denna kamin värma upp ditt hem ekonomiskt och effektivt. Den kan programmeras för att tändas vid önskad temperatur och kan även styras via din smartphone tack vare det inbyggda Wifi-paketet. Dessutom kan den kanaliseras för att värma flera rum. Komplettera med antingen en integrerad utdragbar kassett eller en fallucka för pelletslagring.

 • Pelletskamin KOBE³ 11 kW

  35 600,00 kr

  Kobe 11 kW är en snygg, modern och högeffektiv pelletskamin från Cadel. Den har en effekt på 11 kW och en verkningsgrad på 90 %, vilket säkerställer komforten i ditt hem. Med en kapacitet på hela 25 kg garanterar pelletstanken jämn och långvarig värme utan att du behöver fylla på lika ofta. Dessutom kan du fjärrstyra din kamin via en app på din dator eller mobiltelefon. Kaminen kan installeras med en horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten, vilket gör den mycket enkel att installera. 

 • Pelletskamin KOBE³ PLUS 11 kW

  40 300,00 kr

  Snygg, modern och högeffektiv – det är den lufttäta pelletskaminen KOBE från Cadel. Med en effekt på 11 kW och en verkningsgrad på 90 % säkerställer den komforten i ditt hem. KOBE kan värma upp till 294 m³ och skyddar därmed inte bara miljön, utan även din plånbok. Kaminen finns även att köpa med möjlighet att installera en extra luftkanal, så att varmluft kan förflyttas till fler rum eller våningar på ett enklare sätt. 

  Pelletstanken, med en kapacitet på cirka 25 kg, garanterar jämn och långvarig värme utan konstant påfyllning av träpellets. Dessa transporteras helautomatiskt via en skruv in i förbränningskammaren och antänds där. 

  Kanalansluten pelletskamin

  Kaminen har möjlighet att överföra varmluft till närliggande rum med hjälp av luftkanaler. 

  Fördelarna med en gjutjärnsbrännare

  Förutom att vara mycket motståndskraftig ger en brinnkopp i gjutjärn kaminen en ökad livslängd, men också komforten hos en tystare kamin eftersom gjutjärn dämpar ljudet från fall av pellets.

  Wifi-ansluten pelletskamin

  Faktum är att Wifi ger verklig komfort genom att du kan fjärrstyra din kamin via en dator eller en mobiltelefon!

  ✓ Slå på/stänga av kaminen på distans,

  ✓ Öka/minska effekten med din telefon,

  ✓ Höj/sänk temperaturen med din telefon.

  Kaminen styrs via en Apple- eller Android-applikation, var du än är, när du vill. Denna app är 100 % gratis och kan installeras på flera telefoner.

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin MAGRITTE 6 kW

  37 900,00 kr

  Magritte är en liten och kompakt pelletskamin med traditionellt utseende likt en vedspis. Dess framträdande gjutjärnsdörr framhäver den vackra elden inuti. Med detaljer i gjutjärn som dörren, toppen och grillen får kaminen en imponerande och robust känsla.

  Nyhet för 2023!

 • Pelletskamin PERLA³ 7 kW

  21 400,00 kr

  Pelletskaminen PERLA³ är en snygg och tyst modell med topp, lucka och brinnkopp i gjutjärn, hörn i stål och stor pelletsbehållare för lång drifttid. PERLA³ är helt försluten kamin som har en aluminiumskruv med teflonbussningar som ger väldigt tyst drift. Dessutom är växelmotorn inställd på kontinuerlig drift, och har inte de "berömda" stoppljuden som kommer varje gång växelmotorn stannar. 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin PRINCE³ 11 kW

  32 500,00 kr

  När du går in i ett rum vet du att det värms upp av en Prince³-kamin från den sköna värmen mot huden och ingenting annat, eftersom dess huvudsakliga funktion är dess tystnad. Med en maximal effekt på 11 kW fortsätter den att värma upp rummen när den når önskad temperatur, men utan att ge irriterande bakgrundsljud. Nu i ny version för 2022. 

  Kaminen har en helt sluten förbränning då den inte får sitt syre från själva rummet, utan utifrån. På så sätt förblir syret i ditt vardagsrum bekvämt och hälsosamt, och du riskerar inte att få ett undertryck i huset. Den förvärmda förbränningsluften hindrar dessutom röken från att producera avlagringar på glaset och smutsa ner det.

  Pelletskaminen Prince³ är en av de mest populära modellerna eftersom den erbjuder hög effekt, stor kapacitet på förrådet och låg bränsleförbrukning. Med Wi-Fi och Bluetooth som standard ökar komforten och flexibiliteten vid användning. 

  • Mycket tyst ljudnivå
  • Klassisk design i flera olika färger
  • Hög effekt till ett bra pris

  Pelletskamin utan skorsten

  Illustration som visar rökkanalen hos en kamin

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin PRINCE³ PLUS 11 kW

  34 400,00 kr

  När du går in i ett rum vet du att det värms upp av en Prince³ PLUS-kamin från den sköna värmen mot huden och ingenting annat, eftersom dess huvudsakliga funktion är dess tystnad. Med en maximal effekt på 11 kW fortsätter den att värma upp rummen när den når önskad temperatur, men utan att ge irriterande bakgrundsljud. 

  Kaminen har en helt sluten förbränning då den inte får sitt syre från själva rummet, utan utifrån. På så sätt förblir syret i ditt vardagsrum bekvämt och hälsosamt, och du riskerar inte att få ett undertryck i huset. Den förvärmda förbränningsluften hindrar dessutom röken från att producera avlagringar på glaset och smutsa ner det.

  Pelletskaminen Prince³ är en av de mest populära modellerna eftersom den erbjuder hög effekt, stor kapacitet på förrådet och låg bränsleförbrukning. Med Wi-Fi och Bluetooth som standard ökar komforten och flexibiliteten vid användning. Dessutom kan denna Plus-version skicka varmluft till andra rum eller våningar med hjälp av en separat fläkt kopplad mot en luftkanal.

  • Mycket tyst ljudnivå
  • Klassisk design i flera olika färger
  • Hög effekt till ett bra pris

  Kanalansluten pelletskamin

  Kaminen har möjlighet att överföra varmluft till närliggande rum med hjälp av luftkanaler. 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin QUASIMODO³ UP 9 kW

  38 000,00 kr

  En pelletskamin som sticker ut för sitt moderna utseende, glasdörr och gjutjärnskammare med modern design, men att den även kan placeras utan benen i en öppen spis. Fristående kaminer med ben har varit enormt framgångsrika de senaste åren. Samtidigt är det väldigt vanligt att man vill använda sig av sin gamla öppna spis, och då går det alldeles utmärkt att installera denna kamin utan benen som en insats i spisen.

  Quasimodo³ UP 9 KW ansluts till en koncentrisk kanal som säkerställer både rökgasevakuering och tillförsel av frisk luft samtidigt. Denna typ av kanal underlättar ofta installationen och förbättrar förbränningen.

  Både insidan av kaminen och brinnkoppen är gjord av gjutjärn, vilket är perfekt för att motstå hög värme och för större termisk tröghet.

  Kaminen är också utrustad med en aluminiumskruv som gynnar kontinuerlig matning av pellets och begränsar vibrationer för att sänka ljudnivån. 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen. 

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin SHELL³ PS 9 kW

  42 100,00 kr

  Pelletskaminen SHELL³ PS 9kW från tillverkaren Cadel är en pelletskamin med mycket att säga. Med dess speciella rundade form är denna kamin mycket uppskattad. Kontrollpanelen är lätt att använda och den kan fjärrstyras av det redan integrerade Wi-Fi-systemet via din mobiltelefon.

  SHELL³  är helt täckt med naturlig akrylsten, ett material som är resistent mot värme och fukt, och som också är mycket elegant och enkelt att rengöra. Dessutom finns det en touch av magi med sitt "magiska glas" - det stora frontglaset som låter dig njuta av brasan medans kaminen är igång, men som mörknar när kaminen stängs av. En ekonomisk och mycket effektiv kamin som har en värmekapacitet på upp till 218 m³ och en drifttid på upp till 32 timmar.

  Hörnmontage

  Kaminen SHELL³ PS har rökgasutgången vinklad 45 grader, vilket gör att den passar alldeles utmärkt för hörnmontage. Observera att rökgasutgången pekar ut åt vänster.

  Komfortläge 

  Letar du efter en tyst pelletskamin så är denna perfekt för dig. Cadels kaminer har ett så kallat Komfortläge, där fläktarna automatiskt stängs av vid lägsta effekt.  

  Sluten förbränningskammare 

  Våra pelletskaminer har en helt sluten förbränning: kaminen får inte sitt syre från själva rummet, utan utifrån. På så sätt förblir syret i ditt vardagsrum bekvämt och hälsosamt, och du riskerar inte att få ett undertryck i huset. Idealisk för lågenergihus och passivhus. 

  Programmerbart veckoschema 

  Samtliga CADEL pelletskaminer har en inbyggd rumstermostat med veckoprogrammering. På så sätt kan du programmera varje veckodag separat, helt efter dina önskemål! 

  • Läckert rundad glasdörr som mörknar när den kallnar
  • Kompakt och smidig storlek
  • Finns i flera olika färgkombinationer
  • Komfortläge för viskande tyst drift 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin SHELL³ UP 9 kW

  45 500,00 kr

  Pelletskaminen SHELL³ UP 9kW är en av våra mest uppskattade kaminer på grund av sin unika design, mjuka linjer och dess högteknologiska material. När kaminen är avstängd så mörknar frontglaset vilket gör den till ett unikt inredningselement. Kaminen är även utrustad med toppanslutning till en koncentrisk rökkanal, så att den kan placeras tätt mot väggen eller i ett hörn.

  Komfortläge 

  Letar du efter en tyst pelletskamin så är denna perfekt för dig. Cadels kaminer har ett så kallat Komfortläge, där fläktarna automatiskt stängs av vid lägsta effekt.  

  Sluten förbränningskammare

  Våra pelletskaminer har en helt sluten förbränning: kaminen får inte sitt syre från själva rummet, utan utifrån. På så sätt förblir syret i ditt vardagsrum bekvämt och hälsosamt, och du riskerar inte att få ett undertryck i huset. Idealisk för lågenergihus och passivhus. 

  Programmerbart veckoschema 

  Samtliga CADEL pelletskaminer har en inbyggd rumstermostat med veckoprogrammering. På så sätt kan du programmera varje veckodag separat, helt efter dina önskemål! 

  • Läckert rundad glasdörr som mörknar när den kallnar
  • Kompakt och smidig storlek
  • Finns i flera olika färgkombinationer
  • Komfortläge för viskande tyst drift 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen. 

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin SOUND³ PS 7 kW

  29 600,00 kr

  Pelletskaminen SOUND PS är en ny rund pelletskamin med gjutjärnstopp och bas, magiskt glas och rökkanalen bakåt. Med en snygg design och endast 50 cm i diameter och 94 cm hög, passar kaminen lätt in i alla interiörer.

  Dess "magiska" glasdörr bidrar till att kaminen blir diskret eftersom att glaset mörknar när kaminen är avstängd, vilket döljer eldstaden och förbränningsrester.

  Senaste generationens lufttäta kamin

  SOUND 7 PS är en modern kamin utrustad med bluetooth och wifi (fjärrkontroll finns också som tillval).

  Dess lufttäta förbränningskammare är gjord av ett dubbelt aluminiserat stålskal. Den är också utrustad med en brinnkopp i gjutjärn.

  När det gäller ljudkomfort har den ett "Komfortläge" som låter dig stänga av ventilationen för att njuta av tystnaden.

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin SOUND³ UP 7 kW

  33 500,00 kr

  Pelletskaminen SOUND är en ny rund pelletskamin med gjutjärnstopp och bas, magiskt glas och koncentriskt topputlopp. Med en snygg design och endast 50 cm i diameter och 94 cm hög, passar kaminen lätt in i alla interiörer.

  Dess "magiska" glasdörr bidrar till att kaminen blir diskret eftersom att glaset mörknar när kaminen är avstängd, vilket döljer eldstaden och förbränningsrester.

  Senaste generationens lufttäta kamin

  SOUND 7 UP är en modern kamin. Med sin koncentriska anslutning evakuerar den röken och suger in förbränningsluften via en enda kanal. Detta förenklar installationen och optimerar prestandan. Den är även utrustad med bluetooth och wifi (fjärrkontroll finns också som tillval).

  Dess lufttäta förbränningskammare är gjord av ett dubbelt aluminiserat stålskal. Den är också utrustad med en brinnkopp i gjutjärn.

  När det gäller ljudkomfort har den ett "Komfortläge" som låter dig stänga av ventilationen för att njuta av tystnaden.

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen. 

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin SPIRIT³ 5 kW

  20 300,00 kr

  En pelletskamin i snygg, kompakt form. En modern design idealisk för rum med begränsade dimensioner. Försedd med en förseglad gjutjärnskammare och dörr samt möjlighet till att kontera rökröret bakåt, uppåt eller åt sidan.

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin SWEET³ 7 kW

  22 500,00 kr

  Pelletskaminen SWEET³ lever upp till sitt namn. Dess enkla och diskreta design framkallar en viss sötma. Den vet också hur man är diskret, och integreras enkelt som en inredningsdetalj. Lägg även till en mycket bra prestanda, användarvänlighet, och ett otroligt lågt pris, och du har receptet på en mycket populär pelletskamin. 

  Förutom detta så imponerar den framför allt med sin innovativa teknik. Med en effekt på 7 kW uppnår denna enhet en hög effektivitet på 91%. Kaminen arbetar med träpellets och förbränningen är elektroniskt styrd, vilket gör att förbränningen sker helt automatiskt till skillnad från traditionella kaminer - den tänds och slocknar av sig själv med hjälp av den inbyggda temperaturgivaren. Pelletstanken med en kapacitet på 15 kg är placerad på baksidan av kaminen, lastning sker uppifrån. Med den integrerade rumstermostaten säkerställer kaminen en konstant jämn rumstemperatur.

  På ovansidan finns en enkel kontrollpanel som är väldigt intuitiv och låter dig hantera alla viktiga uppvärmningsinställningar. Du kan även styra din kamin väldigt enkelt med din smartphone och därmed hålla ett öga på pelletskaminens viktiga funktioner när som helst via mobilapplikationen. 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen.

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.

 • Pelletskamin TILE PLUS 10 kW

  44 200,00 kr

  Pelletskaminen TILE 3 PLUS har designats främst för att erbjuda en platsbesparande installation. Med ett djup på endast 26,5 cm erbjuder denna "platta" kamin också 3 rökuttag för att enkelt anpassas till där du vill installera den.

  Den kan även leda varmluft upp till 6m via en separat luftkanal, och du kan på så sätt effektivare värma och upprätthålla önskad temperatur i de andra rummen på samma sätt som i rummet där kaminen står.

  En rejäl centralvärme på 10 kW

  Cadels Plus-sortiment erbjuder kanalkaminer som kan blåsa in varmluft i olika rum. Med sitt "platta" format, sin diskreta elegans kan TILE 3 PLUS installeras var som helst i huset. Den kan därför hitta sin plats i en korridor, ett trapphus, en entré, en hall, eller såklart i vardagsrummet.

  Upp till hela 94,5% effektivitet, för att få ut det mesta av energin från pelletsen.

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen. 

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.