Pelletspanna – Kompletta pelletspannor och pelletsanläggningar | ULMA

Pelletspanna

Är du i behov av en ny pelletspanna? På Ulma bygger vi nästa generations pelletspannor, anpassade specifikt för pelletseldning. Till skillnad från en konventionell panna har Ulmas pelletspannor ett stående konvektionssystem, samt en speciellt utformad eldstad. Tack vare pannans långa rökgasväg uppnår du maximal verkningsgrad, samtidigt som mängden sot som fastnar i pannan är minimal. 

Svensktillverkade pelletspannor med lång livslängd till lågt pris

En pelletspanna från Ulma ger dig ett driftsäkert och ekonomiskt värmesystem för din fastighet. Våra svensktillverkade pannor är lätta att använda och har såväl lång livslängd som lågt pris. Väljer du att köpa en pelletspanna ihop med en ny brännare med pneumatisk sotning så behöver du endast tömma asklådan några få gånger per år.

Köp komplett pelletsanläggning (pelletspanna + brännare) till paketpris

Vill du ha ut så mycket effekt av din pelletsanläggning som möjligt ska du kombinera din pelletsbrännare med en för ändamålet avsedd pelletspanna. Här hittar du våra paketerbjudanden med några av våra populäraste brännare och pannor. För ett normalt hushåll kan vi till exempel rekommendera vårt pelletspaket ECO Pelletspanna med TCA2 Pelletsbrännare.

Om du skulle vara i behov av en ännu mindre underhåll kan vår Lambda-modell passa. Med en vattenvolym på hela 200 liter i kombination med extra lång varmvattenslinga kan hela familjen duscha utan att behöva oroa sig för att varmvattnet ska ta slut. 

Vill du värma upp ditt hus med flera olika energikällor kan vi till exempel rekommendera vår kompaktaste panna Ulma Ladd ECO Mini, som är till för att värma en ackumulatortank. Du kan då växla från t.ex. pellets till sol och värmepump.

Är du osäker på hur kraftfull pelletsanläggning du behöver för att täcka din energiförsörjning? Läs vår guide till pellets och pelletseldning. Eller hör av dig till vår kundtjänst via telefon eller e-post så hjälper vi dig hitta rätt storlek. 

Klicka här för att se vårt utbud av pelletsbrännare. 

Sänk dina kostnader med en effektiv pelletspanna

Genom att byta från direktverkande el eller olja till pellets kan du kraftigt sänka dina kostnader för uppvärmning och varmvatten. Men då gäller det att du har en pelletsanläggning som är optimerad för ditt hem och dina behov. Dessutom behöver du en pelletsbrännare och panna med lång livslängd, som presterar på topp år efter år – utan att tappa effekt. 

För att maximera effekten av din pelletseldning kan du kombinera din anläggning med en ackumulatortank och solpaneler. På så vis kan du spara upp till 20 % pellets per år. Samtidigt minskar du din påverkan på klimatet. Läs mer om optimerad pelletsanvändning här.

Aktiva filter

 • Paketpris - Ulma Ladd Midi ECO Pelletspanna

  85 250,00 kr

  Ulma Laddpanna Midi är en större laddpanna som körs med en 60 kW Ulma ECO 60 kW Premium Air pelletsbrännare.

  Pannan har en vattenvolym på 72 L och ska köras mot en ackumulatortank på minst 500 L.

  Pelletspannan är testad och godkänd enligt EN 303-5 2012:klass 5.

 • Paketpris - Ulma Ladd Mini ECO Pelletspanna

  44 000,00 kr

  En kompakt laddpanna som körs med en Ulma ECO 2 30kW pelletsbrännare. Pannan har en vattenvolym på 29 L och ska köras mot en ackumulatortank på minst 150 L. Med måtten 54x97x64 (BxHxD) så får den även plats i små pannrum. Asklådan är rejält tilltagen och rymmer ca 50 L.

  På bilden är vår ECO brännare monterad med vårat populära svängfäste som underlättar handhavandet.

  Pelletspannan är testad och godkänd enligt EN 303-5 2012:klass 5, och klarar de hårda kraven för Ekodesign 2020.

 • Paketpris - Ulma Ladd Mini TCA Pelletspanna

  50 875,00 kr

  En liten kompakt laddpanna, här i ett paket med en Ulma 2000 TCA 2 pelletsbrännare. Pannan har en vattenvolym på 29 L och ska köras mot en ackumulatortank på minst 150 L. Med måtten 54x97x64 (BxHxD) så får den även plats i små pannrum. Asklådan är rejält tilltagen och rymmer ca 50 L.

  Pelletspannan är testad och godkänd enligt EN 303-5 2012:klass 5, och klarar de hårda kraven för Ekodesign 2020.

 • Pelletspaket - Ulma Lambda Pelletspanna med TCA2 brännare

  70 125,00 kr

  ULMA-Lambdasondpannan är en kompakt och smidig panna som från början dessutom är utrustad med lambdastyrning, shuntautomatik och trådlös inomhusgivare. Detta ger en hög nivå av komfort och ger samtidigt energibesparingar för husägaren.

  Brännkammarens dimension är väl anpassad efter dagens moderna brännare. Hög temperatur i brännkammaren ger ren och i det närmaste fullständig förbränning. De långa rökgasgångarna med väl tilltagna tuber genom konvektionsdelen gör värmeöverföringen mycket effektiv. Med sin väl tilltagna vattenvolym i kombination med en extra lång varmvattenslinga ger rikligt med färskt varmvatten till både dusch och bad.

  Pannan har som standard 6 kW el-patron, som möjliggör temperaturhållning utan pellets, om man lämnar hemmet under en längre period. Asklådan behöver max tömmas ca 2-3 ggr per år beroende på fastighetens förbrukning och rymmer ca 45 liter aska. 

  Pannan är utrustad med en lambdasond vilket betyder att det automatiskt mäter gaserna så att korrekt förbränning sker, vilket resulterar i en bättre eldningsekonomi. Pannan kommer komplett med vår självrengörande pelletsbrännare TCA 2.

  • Svensktillverkad
  • Mycket hög verkningsgrad
  • Användarvänlig med enkla menyer
  • Driftsäker med så få rörliga delar som möjligt
  • Minimalt med underhåll

  Pelletspannan är testad och godkänd enligt EN 303-5 2012 klass 5, och klarar de hårda kraven för Ekodesign 2020.

 • Pelletspaket ECO Pelletspanna med TCA2 Pelletsbrännare

  59 125,00 kr

  En pelletspanna för dig som vill ha ett driftsäkert och ekonomiskt värmesystem. Pelletspannan är svensktillverkad, och håller en mycket god kvalité. Utrustad med automatisk sotning med hjälp av tryckluft, vilket gör att du enbart behöver tömma asklådan några få gånger per år.

  Pelletsbrännaren är utrustad med en avancerad styrenhet som sköter övervakningen, säkerhetsfunktioner samt förbränningen. Du styr brännaren via en touchdisplay, vilket gör din installation mycket enkel. 

  • Mycket hög verkningsgrad
  • Användarvänlig med enkla menyer
  • Driftsäker med så få rörliga delar som möjligt
  • Rejält tilltagen varmvattenslinga
  • Minimalt med underhåll

  Pelletspannan är testad och godkänd enligt EN 303-5 2012:klass 5, och klarar givetvis de hårda kraven för Ekodesign 2020.

 • Pelletspanna Ulma ECO 20 kW (utan brännare)

  37 125,00 kr

  ECO-Pannan är en pelletspanna för dig som vill ha ett driftsäkert och ekonomiskt värmesystem. Pelletspannan är svensktillverkad, och håller en mycket god kvalité

  Brännkammarens dimension är väl anpassad efter dagens moderna brännare. Hög temperatur i brännkammaren ger ren och i det närmaste fullständig förbränning. De långa rökgasgångarna med väl tilltagna tuber genom konvektionsdelen gör värmeöverföringen mycket effektiv.

  Med sin väl tilltagna vattenvolym i kombination med en extra lång varmvattenslinga ger rikligt med färskt varmvatten till både dusch och bad.

  Pannan har som standard 6 kW el-patron, som möjliggör temperaturhållning utan pellets, om man lämnar hemmet under en längre period. Asklådan behöver max tömmas ca 2-3 ggr per år beroende på fastighetens förbrukning och rymmer ca 45 liter aska.

  • Svensktillverkad
  • Mycket hög verkningsgrad
  • Rejält tilltagen varmvattenslinga
  • Minimalt med underhåll

  Pelletspannan är testad och godkänd enligt EN 303-5 2012:klass 5, och klarar givetvis de hårda kraven för Ekodesign 2020.

 • Pelletspanna Ulma Ladd Midi (utan brännare)

  41 250,00 kr

  Ulma Laddpanna Midi är en större laddpanna som kan köras med pelletsbrännare upp till 60 kW. Pannan har en vattenvolym på 72 L och ska köras mot en ackumulatortank på minst 500 L. Med måtten 72x129x86 (BxHxD) så får den även plats i mindre pannrum. Asklådan är rejält tilltagen och rymmer ca 73 L.

  O.B.S! Endast panna.

 • Pelletspanna Ulma Ladd Mini (utan brännare)

  28 875,00 kr

  En liten kompakt laddpanna. Pannan har en vattenvolym på 29 L och ska köras mot en ackumulatortank på minst 150 L. Med måtten 54x97x64 (BxHxD) så får den även plats i små pannrum. Asklådan är rejält tilltagen och rymmer ca 50 L.

  O.B.S! Endast panna.