Värmereglering för enkel och effektiv förbränning av pellets

Värmereglering

Här hittar du tillbehör till din panna för att kunna reglera värmen på bästa sätt. Brett utbud av olika termostater, ackumulatortankar, cirkulationspumpar och shuntautomatik för att du ska hitta något som passar bäst i ditt hem.

Aktiva filter

 • ESBE CRB221 Trådlös shuntautomatik

  4 390,00 kr

  ESBE CRB221 reglerar din temperatur i huset trådlöst, vilket gör att du på ett enkelt sätt ökar komforten och sparar upp till 20% energi (källa: Sveriges konsumenters tidskrift Råd&Rön). Nu i uppdaterad version från tidigare modellen ESBE CRB122.

  Rumsenheten skickar kontinuerlig feedback till ställdonsenheten, som justerar shuntventilen efter önskad måltemperatur.

  Med den inbyggda timern, med dags- och veckoprogram, går det att ställa in olika dags- och nattemperaturer för ytterligare energibesparingar.

 • Laddomat 11-30 ErP

  3 960,00 kr

  Laddomat 11 är en komplett enhet som ger enkel och säker inkoppling och perfekt laddning av tanken. Tack vare en effektiv hetvattensreglering, kan Laddomat 11 ha en högre öppningstemperatur vid höga panneffekter jämfört med andra liknande produkter.

  Pump: 6 m ErP

  Termostatpatron: 63°

  Anslutning: Cu22

  Max panneffekt: 60 kW

 • Laddomat 21-60, R32, LM9A, 63°C

  5 475,00 kr

  Laddomat 21 gör att pannan snabbt når arbetstemperatur. Därefter sker överladdning till tanken med hög jämn temperatur. Det som ger Laddomat 21 den mest uppskattade egenskapen är den inbyggda automatiska strypningen av internflödet. Denna strypfunktion ser till att hela tanksystemet blir fulladdat. Efter avslutad eldning tar Laddomat 21 tillvara på en del av eftervärmen i pannan genom att det heta vattnet i pannan förs över med självcirkulation till tanken. Energin hamnar i tanken i stället för i skorstenen. Laddomat 21-60 levereras som standard med EPP-isolering och riktiga avstängningsventiler, R32, med spak. De extra stora öppningarna i kulventilerna bidrar till den goda självcirkulationen.

  För värmepannor med maxeffekt på 80 kW.

 • Laddventil ESBE VTC412 50°C

  1 380,00 kr

  ESBE:s termiska ventiler i serien VTC400 är utformade för applikationer med pannor som kräver reglering av returtemperaturen. Genom att upprätthålla en hög och konstant returtemperatur erhåller man en högre verkningsgrad, reducerad tjärbildning och längre livslängd för pannan eller kaminen.

  • Exakt reglering av returvattentemperaturen
  • Högt Kvs-värde
  • Finns med fast och justerbar temperaturinställning
  • Brett temperaturområde

 • Shuntventil LK 842 ThermoMix

  790,00 kr

  LK 842 ThermoMix® P är en 4-vägs shuntventil för montering direkt på värmepannor. Lämplig för motorisering.

  Monteringen av ventilen är lägesoberoende. LK 842 ThermoMix® P kan enkelt anpassas för höger- eller vänster­montage.

  Ventilen kräver inget underhåll. Kontrollera installationen regelbundet.

  Dimension 22 mm, 5.5 Kvs m³ / h

 • Trådlös WIFI-termostat

  2 750,00 kr

  Höj komforten och sänk uppvärmningskostnaden med en trådlös rumstermostat. Termostaten kommunicerar trådlöst med mottagaren via radiofrekvens för styrning av din pelletskamin, pelletsbrännare, golvvärme eller värmepump. Med denna termostat kopplar du enkelt upp till ditt trådlösa nätverk för att kunna styra och kontrollera din uppvärmning via appen på telefonen eller surfplattan.

  Skickas komplett med termostat, mottagare, usb-kabel, manual samt monteringssats.

  Många inkopplingsmöjligheter

  Kan kopplas mot de allra flesta värmesystemen där termostaten ger signal NO = Normally Open / NC = Normally Closed till värmesystemet. Kan även driva exempelvis golvvärme eller cirkulationspumpar (max 16 A).

  Enkel placering

  Termostaten kan enkelt placeras på ett bord eller en hylla genom att fälla ut stödbenen där bak. Den kan även hängas på väggen med de medföljande skruvarna.

  Intuitiv

  Gör det lättare för dig att ställa in temperaturen exakt och intuitivt med steg om 0,5°C.

  Veckoprogrammering

  Den veckoprogrammerbara termostaten erbjuder anpassad temperaturinställning – upp till 6 perioder kan ställas in varje dag.

  Frostskydd

  Frostskyddsfunktionen kan aktiveras via avancerade inställningar för att skydda rören från att frysa.

  Barnlås

  Termostaten kan inte styras när barnlåset är aktiverat för att undvika missbruk av dina barn på grund av nyfikenhet

  App-fjärrkontroll

  Fjärrkontrollen är tillgänglig via din smartphone-app efter nätverkskonfiguration. En mobiltelefonapp kan styra flera wifi-termostater hemma samtidigt eller oberoende, vilket gör inomhustemperaturen bekvämare och för att möta olika behov.

  Röststyrning

  Röststyrning gör dina händer fria efter att termostaten är ansluten till Amazon Alexa eller Google Assistant.

 • Utomhusgivare till ESBE CRB221

  1 650,00 kr

  Med en utomhusgivare till din CRB221 shuntautomatik får du en kombinerad utomhustemperatur- och inomhustemperaturbaserad reglering. Sker det snabba skiftningar i utomhustemperaturen kompenserar då shunten för detta för att stabilisera värmekurvan ytterliggare. Kommunikationskabeln är 20m lång.

  Passar till samtliga CRB221 (samt CRB122 från 2016 och framåt).