Kamininsats pellets - Köp pelletskamin som insats för öppen spis

Kamininsats pellets

En kamininsats med pellets är den perfekta föreningen av en eldstad, en traditionell symbol för tid med familjen och den miljövänliga tekniken för pelletsvärmesystem. En pelletsinsats tillför en unik detalj till ditt hem och kan sättas in i en befintlig öppen spis.

Välj en pelletseldad kasett till din öppna spis

Om du vill ha en kassett som eldas med pellets, har du kommit rätt. Hos Ulma hittar du ett brett utbud av kamininsatser som kombinerar det bästa av två världar: den mysiga känslan av en vedeldad braskamin och den praktiska och miljövänliga tekniken av en pelletskamin. Våra kamininsatser med pellets har en elegant design som passar alla hem och en hög verkningsgrad som ger dig en skön och hållbar värme. Du slipper också hantera och förvara ved eller briketter, eftersom du bara behöver fylla på pellets i kassettens behållare. Med en kassett från Ulma får du alltså både mysfaktor och fördelar som kommer med pellets.

Kamininsats för pellets istället för ved

Att använda en pelletskamin som insats istället för en vanlig vedkamin ger en mängd fördelar. Pellets är både ett billig bränsle och förnyelsebart och miljövänligt. Pellets lämnar, i jämförelse med ved, en mycket liten mängd aska efter sig. Därtill är det ett smidigt sätt att värma huset under vinterhalvåret. Det blir inte minst kostnadseffektivt om du tidigare är van att använda en luftvärmepump.

Pelletskamin-insats - en kombination av design, bekvämlighet och prestanda

Vissa som är intresserade av en pelletskamin tycker att det estetiskt blir snyggare om den kunde byggas in. Med en pelletskamin-insats från Cadel får du till både en otrolig mysfaktor med ett ljuvlig sken, men även en god prestanda och tilltalande design. Genom att programmera kaminen kan du se till att den tänds vid önskad temperatur när du kommer hem. Genom att smidigt kunna styra kaminen via smartphone via Wifi-paketet som ingår får du en ny nivå av bekvämlighet. 

Lång erfarenhet av pellets

Ulma är ett företag inom bioenergin som utvecklar och säljer pelletsprodukter. I utbudet finns en mängd olika pelletskaminerpelletsbrännare och pelletspannor. I vårt sortiment hittar du pelletskaminer i olika former och färger. Oavsett vilken stil du har hemma kan vi garantera att du hittar en kamin som passar din stil. Du har också många valmöjligheter när det kommer till tekniska preferenser, som till exempel riktning på rökrör och fjärrkontroll. I utbudet hittar du även våra populära pelletskaminer utan skorsten.

Aktiva filter

 • Pelletskamin insats ZEFIRO³ 9 kW

  44 600,00 kr

  ZEFIRO³ 9 kW är en inbyggd pelletskamin från Cadel som kombinerar utmärkt prestanda med elegant design. Med en verkningsgrad på upp till 94%, kan denna kamin värma upp ditt hem ekonomiskt och effektivt. Den kan programmeras för att tändas vid önskad temperatur och kan även styras via din smartphone tack vare det inbyggda Wifi-paketet. Dessutom kan den kanaliseras för att värma flera rum. Komplettera med antingen en integrerad utdragbar kassett eller en fallucka för pelletslagring.

 • Pelletskamin QUASIMODO³ UP 9 kW

  38 000,00 kr

  En pelletskamin som sticker ut för sitt moderna utseende, glasdörr och gjutjärnskammare med modern design, men att den även kan placeras utan benen i en öppen spis. Fristående kaminer med ben har varit enormt framgångsrika de senaste åren. Samtidigt är det väldigt vanligt att man vill använda sig av sin gamla öppna spis, och då går det alldeles utmärkt att installera denna kamin utan benen som en insats i spisen.

  Quasimodo³ UP 9 KW ansluts till en koncentrisk kanal som säkerställer både rökgasevakuering och tillförsel av frisk luft samtidigt. Denna typ av kanal underlättar ofta installationen och förbättrar förbränningen.

  Både insidan av kaminen och brinnkoppen är gjord av gjutjärn, vilket är perfekt för att motstå hög värme och för större termisk tröghet.

  Kaminen är också utrustad med en aluminiumskruv som gynnar kontinuerlig matning av pellets och begränsar vibrationer för att sänka ljudnivån. 

  Pelletskamin utan skorsten

  Kaminen kan installeras med en så kallad horisontell rökkanal istället för en traditionell skorsten. Med vår populära skorstenslösning installeras kaminen enkelt mot en yttervägg genom ett hål i väggen. 

  Med denna geniala lösning hämtas förbränningsluften utifrån i samma rökkanal som rökgaserna går ut. Detta gör att rökgaserna kyls ner, samtidigt som att förbränningsluften förvärms och höjer verkningsgraden på din kamin.

  Skorstenen är helt passiv, vilket betyder att kaminens rökgasfläkt ser till så att rökgaserna kommer ut. Och du kommer enkelt åt rökkanalen genom att lyfta av skyddskåpan utifrån, vilket gör den mycket enkel att underhålla.