Vedspis

En vedspis bidrar alltid med en trevlig stämning till sin omgivning. Samtidigt har Ulmas vedeldade spisar praktiska funktioner och en innovativ konstruktion med fokus på säkerhet och miljömässig hållbarhet. Faktorer vilka gör vedspisen till en självklar del av ditt kök.  

Moderna vedspisar till ett bra pris hos Ulma 

Köp en snygg vedspis till ditt kök hos Ulma. Vårt sortiment erbjuder vedeldade spisar vilka både fungerar som en smidig station för matlagning och som en praktiskt värmekälla i ditt hem. 

Även om vedspisen ofta utgör en mysig detalj i äldre kök i sommarhus eller fjällstugor, passar denna även utmärkt till ett kök i en modern design. Ulmas vedspisar är tillverkade av italienska Cadel Srl, ett varumärke med känsla för kvalitet och med fokus på att ta fram produkter som håller under många år.

Ulmas moderna vedspisar är mycket bra ur en miljösynpunkt. Samtliga av våra produkter är utformade för att säkerställa effektiv och ren förbränning. 

Här har du ett köksredskap som fungerar utmärkt för uppvärmning med en stekhäll för optimal komfort vid matlagning. På vår hemsida kan du i lugn och ro läsa mer om våra produkter, dess egenskaper och beställa en spis som passar just dina behov. Se även våra pelletspannorvarmluftspannor och pelletskaminer för effektiv och miljövänlig uppvärmning. 

Köp en modern vedspis till ditt kök 

Det finns många fördelar med att köpa en nyproducerad vedspis till köket. Att elda med ved är mycket trevligt och spisen bidrar med hög mysfaktor och en stilren känsla till sin omgivning. 

Med Ulmas moderna vedspisar är det möjligt att både baka och laga mat. Dessutom är en köksspis med ved som bränsle det perfekta redskapet i köket vid strömavbrott eller om ditt hem blir utan el under en längre period. 

Ulmas Vedspis Kook har alla praktiska funktioner du kan tänkas behöva. Kanske vill du köpa en vedspis med ugn? Kook har förutom en bred spisplatta även en rymlig ugn med ett stort glasparti så att du alltid har full koll på vad som sker på andra sidan glaset. Ugnen kommer i rostfritt stål med en häll i gjutjärn, men finns också i en glaskeramik-version. 

Fördelar med en spis i gjutjärn  

Det finns två betydelsefulla fördelar med en spis som har en häll i gjutjärn. Först och främst är gjutjärn specifikt framtaget för att hålla under lång tid. Kanske har du någon gång besökt en sommarstuga med ett äldre kök där du lagar mat på en gammal vedspis i gjutjärn? Förmodligen fungerar denna lika bra idag som för 80 år sedan. 

Ytterligare en fördel med gjutjärn är att det håller värme länge. Även efter att elden brunnit ut fortsätter spisen att värme upp ditt hem. 

Kanske undrar du också…

Får man alltid installera en vedspis? 

Ja, det går idag alltid bra att installera en vedspis. Dock har det nyligen förekommit tillfälliga regleringar och en tillhörande debatt om problematiken med nyinstallation av äldre vedspisar. Anledning är att många äldre spisar och kaminer använder föråldrad teknik, som riskerar skada både miljö och hälsa. 2019 infördes ett kortvarigt förbud mot att installera gamla spisar och kaminer - man skulle istället köpa nytillverkade med bättre miljöprestanda. 

Även fast det idag är lagligt att installera en gammal vedspis är det inte att föredra. En äldre vedspis står för en stor mängd skadliga utsläpp som går att undvika med nyare teknik. Med en modern vedspis kan du säkerställa att förbränningen både är ren och effektiv, så att varken människa eller natur kommer till skada.

Hur eldar man i en vedspis? 

För att elda rätt i din vedspis är det viktigt att du uppnår så hög temperatur som möjligt i eldstaden. På så sätt får du en ren förbränning och utnyttjar spisen och veden maximalt. Vid ren förbränning undviker du sotbeläggning i eldstaden och på glaset. Eldar du rätt ska röken inte synas när spisen blivit varm. 

Vid upptändning öppnar du uteluftsspjället helt. Placera tändbriketter i mitten av eldstaden och stapla därefter småved korsvis ovanpå. Tänd på briketterna och låt luckan stå på glänt tills att veden tagit sig ordentligt. 

Vid vidare funderinga är du alltid välkommen att kontakta oss via mail eller telefon

Aktiva filter

 • Vedspis Kook 60cm

  33 500,00 kr

  Det mest iögonfallande med Cadel Kook, denna inbyggda vedspis, är det generösa utrymmet som ägnas åt ugnen. Den rymliga, rostfria stålugnen är designad för att säkerställa en jämn tillagning av maten, vilket resulterar i perfekt tillagade rätter varje gång. Efter matlagningen är rengöringen enkel, tack vare det rostfria stålet som är motståndskraftigt mot fläckar och lätt att torka av. Med Cadel Kook får du inte bara en effektiv ugn, utan också en ugn som är designad för att hålla längre.

  Stort Glasfönster

  Cadel Kook har även ett stort glasfönster, en funktion som ger en visuell koppling till matlagningen. Genom detta breda glas kan du följa matens framsteg utan att behöva öppna ugnsluckan, vilket håller värmen inuti ugnen och gör matlagningen mer energieffektiv. Detta bidrar till en mer engagerande och interaktiv matlagningsupplevelse, där du kan se dina rätter förvandlas i realtid. 

  Rymlig Eldstad

  Cadel Kook har även en bred eldstad. Denna rymliga design ger dig möjlighet att rymma och kontrollera din ved med lätthet, vilket gör det enklare att underhålla en jämn värme för långa matlagningssessioner. En större eldstad betyder också mindre behov av att hela tiden fylla på mer ved, vilket gör Cadel Kook både praktisk och bekväm att använda.

  Gjutjärnshäll

  Cadel Kook kommer standard med en häll i robust gjutjärn. Gjutjärn är känt för sin utmärkta värmehållande förmåga, vilket gör det till ett idealiskt material för spishällar. Detta innebär att hällen behåller värmen länge, vilket gör matlagningen mer energieffektiv och hjälper till att hålla maten varm även efter att värmen har stängts av.

  Praktisk Förvaringslåda

  För att ge extra förvaringsutrymme är Cadel Kook utrustad med en stor, praktisk skjutlåda. Denna låda kan användas för att hålla köksredskap, kryddor, eller extra ved nära till hands. Att ha allt du behöver direkt tillgängligt kan göra matlagningen smidigare och mer njutbar.

  Flexibla Storlekar

  För att passa olika kök och behov finns Cadel Kook även i större storlekar, med versioner på 80 cm och 90 cm. Oavsett om du har ett stort kök med gott om plats, eller ett mindre kök där varje centimeter räknas, kan du hitta en Cadel Kook som passar ditt utrymme

  Tillvalet Ventilation & ljussats

  Ett utmärkt tillval till Cadel Kook är en ventilation & ljussats. Denna funktion inkluderar en inbyggd rumsfläkt som kan startas och stoppas enligt dina behov. Rumsfläkten hjälper till att sprida värmen från spisen effektivt i hela rummet, vilket gör det möjligt att maximera värmefördelningen och skapa en jämn, behaglig temperatur i hela rummet.

  I tillägg till rumsfläkten inkluderar detta tillval också en ljussats. Denna ljussats lyser upp ugnen, vilket förbättrar synligheten och lägger till ett estetiskt inslag i hela matlagningserfarenheten. Med detta tillval kan du lätt övervaka maten i ugnen, samtidigt som det ger en mysig atmosfär till ditt kök.

  Tillsammans bidrar dessa funktioner till att göra Cadel Kook ännu mer anpassningsbar och bekväm att använda, samtidigt som de höjer din matlagningserfarenhet till nästa nivå.

  I slutändan, Cadel Kook vedspis kombinerar funktionalitet, ekonomi och stil. För den matlagningälskande är detta en oslagbar kombination. Med sin imponerande ugn, stora glasfönster, rymlig eldstad och flexibla storlekar, är detta en vedspis som kommer att bli hjärtat i ditt kök.

 • Vedspis Kook 80cm

  35 700,00 kr

  Det som genast fångar uppmärksamheten hos Cadel Kook, denna inbyggda vedspis, är dess generösa ugnutrymme. Den rymliga ugnen av rostfritt stål har designats för att garantera en jämn tillagning av mat, vilket ger perfekt tillredda måltider varje gång. Tack vare det fläckresistenta rostfria stålet blir rengöringen efter matlagningen enkel och problemfri. Med Cadel Kook får du inte bara en effektiv ugn, utan också en ugn som är byggd för att vara hållbar.

  Imponerande Glasfönster

  Cadel Kook erbjuder ett imponerande glasfönster, en detalj som ger en visuell länk till matlagningsprocessen. Genom denna omfattande glasyta kan du övervaka matens utveckling utan att behöva öppna ugnsluckan, vilket bibehåller ugnens värme och gör matlagningen mer energieffektiv. Detta bidrar till en mer engagerande och interaktiv matlagningsupplevelse, där du kan observera dina rätter ta form i realtid.

  Brett Eldstadsutrymme

  Cadel Kook inkluderar också en bred eldstad. Den här generösa designen ger dig möjligheten att hantera din ved med lätthet, vilket underlättar bibehållandet av en jämn värme under långa matlagningssessioner. En större eldstad innebär också mindre behov av att ständigt fylla på mer ved, vilket gör Cadel Kook både praktisk och bekväm att hantera.

  Hållbar Gjutjärnshäll

  Cadel Kook är standardutrustad med en hållbar gjutjärnshäll. Gjutjärn är känt för sin utmärkta förmåga att hålla värmen, vilket gör det till ett idealiskt material för spishällar. Det innebär att hällen håller värmen länge, vilket gör matlagningen mer energieffektiv och hjälper till att hålla maten varm även efter att ugnen har stängts av.

  Praktisk Skjutlåda

  För att tillhandahålla extra förvaringsutrymme är Cadel Kook utrustad med en stor och användbar skjutlåda. Denna låda kan användas för att förvara köksredskap, kryddor, eller extra ved inom räckhåll. Att ha allt du behöver direkt till hands kan göra matlagningen mer effektiv och njutbar.

  Anpassningsbara Storlekar

  För att tillgodose olika kök och behov är Cadel Kook tillgänglig i fler storlekar, inklusive en 60 cm och 90 cm variant. Oavsett om du har ett rymligt kök med mycket utrymme, eller ett mindre kök där varje centimeter är värdefull, finns det en Cadel Kook som passar ditt utrymme.

  Valbar Ventilation & Ljussats

  Ett utmärkt tillval till Cadel Kook är en ventilation & ljussats. Denna funktion inkluderar en inbyggd rumsvärmefläkt som kan startas och stoppas efter behov. Rumsvärmefläkten bidrar till att effektivt fördela värmen från spisen i hela rummet, vilket möjliggör optimal värmefördelning och skapar en jämn och behaglig temperatur i hela utrymmet. Förutom rumsvärmefläkten innefattar detta tillval också en ljussats. Denna ljussats belyser ugnen, vilket förbättrar synligheten och lägger till ett estetiskt element i hela matlagningsupplevelsen. Med detta tillval kan du enkelt övervaka maten i ugnen samtidigt som det ger en trivsam atmosfär till ditt kök. Tillsammans förbättrar dessa funktioner Cadel Kook, gör den mer anpassningsbar och bekväm att använda, och tar din matlagningsupplevelse till en högre nivå.

  I slutändan kombinerar Cadel Kook vedspis funktionalitet, ekonomi och elegans. För den som älskar matlagning är detta en oöverträffad kombination. Med sin imponerande ugn, stora glasfönster, rymliga eldstad och anpassningsbara storlekar är detta en vedspis som kommer att bli centrum i ditt kök.

 • Vedspis Kook 90cm

  35 700,00 kr

  Cadel Kook 90cm-modellen imponerar med sitt generösa ugnutrymme. Ugnen, tillverkad i rostfritt stål, är utformad för att ge jämn matlagning för att ge utsökta rätter varje gång. Dessutom underlättar rostfritt stål städningen efter matlagningen, vilket är särskilt värdefullt efter familjemiddagen. Med denna modell får du inte bara en praktisk ugn, utan också en enkel ugn som är gjord för att hålla.

  Brett Glasfönster

  Cadel Kook 90 utrustad med ett stort glasfönster som erbjuder en visuell upplevelse av matlagningsprocessen. Detta glasfönster gör det möjligt att följa med i matens tillagning utan att behöva öppna ugnsluckan, vilket bidrar till att hålla värmen inuti ugnen och göra matlagningen mer energieffektiv. Att se maten förvandlas i realtid är en interaktiv och engagerande funktion som lyfter hela matlagningsupplevelsen.

  Generös Eldstad

  Storleken spelar roll när det gäller eldstaden, och Cadel Kook 90 har en stor eldstad som erbjuder tillräckligt med utrymme för ved. Med denna generösa eldstad kan du hålla en jämn värme under långa matlagningssessioner och behöver inte ständigt lägga till mer ved. Denna funktion gör Cadel Kook 90cm-modellen både praktisk och bekväm att använda.

  Gjutjärnshäll

  Denna modell levereras standard med en häll i hållbart gjutjärn. Gjutjärnets utmärkta värmehållande egenskaper gör det till ett idealiskt material för spishällar. Gjutjärnshällen håller värmen länge, vilket hjälper till att göra matlagningen mer energieffektiv och hålla maten varm även efter att spisen har stängts av.

  Användbar Förvaringslåda

  Cadel Kook 90 inkluderar också en användbar förvaringslåda som erbjuder extra förvaringsutrymme. Denna låda kan användas för att hålla köksredskap, kryddor eller extra ved nära till hands. Med allt du behöver direkt tillgängligt kan matlagningen bli smidigare och mer njutbar.

  Flera Storlekar

  Cadel Kook finns i flera storlekar för att passa olika kök och behov. Den större 90cm-modellen ger mer flexibilitet i ett större kök, medan de mindre storlekarna kan vara ett bra val för ett mindre kök där varje kvadratmeter räknas.

  Tillvalet Ventilation & ljussats

  Ett populärt tillval till Cadel Kook 90cm-modellen är ventilation & ljussats. Detta tillval inkluderar en inbyggd fläkt som kan sprida värmen från spisen effektivt i hela rummet, och en ljussats som förbättrar synligheten och skapar en mysig atmosfär i köket. Dessa extra funktioner kan bidra till att lyfta din matlagningsupplevelse till nästa nivå.

  Cadel Kook 90cm vedspis kombinerar effektivitet, hållbarhet och stil. Med sin stora ugn, breda glasfönster och generösa eldstad är detta en vedspis som kommer att bli ett utmärkt tillskott till ditt kök.

 • Vedspis Smart 60cm

  29 800,00 kr

  Cadel Smart 60 erbjuder en unik och effektiv matlagningslösning, oavsett om den är fristående eller inbyggd. Dessa nya mångsidiga spisar passar perfekt i alla miljöer, och är utformade för att förbättra din matlagningsupplevelse samtidigt som de ger en elegant touch till ditt kök.

  Dekorativa gjutjärnsdetaljer

  Gjutjärnsdörrarna på vedspisen ger inte bara ett elegant och klassiskt utseende, men garanterar också långvarig hållbarhet. Det stora, dekorativa glasfönstret ger dig möjlighet att njuta av den gnistrande elden, vilket skapar en varm och mysig atmosfär. De eleganta stålhantagen ger en lyxig känsla och gör det enkelt att öppna och stänga dörren.

  Rymlig Eldstad

  Eldstaden har gott om utrymme för ved, vilket ger dig möjlighet att skapa en kraftfull eld som värmer upp ditt hem effektivt. Den är perfekt för dem som gillar den traditionella vedeldningen och föredrar dess naturliga värme.

  Praktisk Förvaringslåda

  Cadel Smart 60 erbjuder en praktisk förvaringslåda, vilket ger extra bekvämlighet och organisering i ditt kök. Denna låda är idealisk för att förvara dina matlagningsredskap, ved eller andra tillbehör som du behöver ha till hands.

  Flexibla Storlekar

  Vedspisen är konstruerad för att passa alla hem, stora som små. Den kan enkelt anpassas till ditt utrymme, oavsett om du vill ha den fristående eller inbyggd. Detta ger maximal flexibilitet och möjliggör en anpassad installation som passar dina specifika behov och preferenser.

  Många olika dekorativa tillbehör

  Denna spis kommer med ett urval av dekorativa tillbehör för att ytterligare förbättra dess utseende och funktionalitet. Från dekorativa fötter till en robust stålbotten, dessa tillbehör bidrar till att göra din Cadel Wood Cooker ännu mer distinkt och personlig.

  Cadel Smart 60 är en perfekt blandning av traditionell stil och modern funktionalitet. Den är utformad för att möta dina matlagningsbehov samtidigt som den blir en stilfull del av ditt hem. Med dess robusta konstruktion och högkvalitativa material är det en investering som du kommer att njuta av i många år framöver.

 • Vedspis Smart 80cm

  32 100,00 kr

  Cadel Smart 80 erbjuder en enastående matlagningsupplevelse, oavsett om den är fristående eller inbyggd. Denna innovativa vedspis är perfekt anpassad för att passa alla typer av kök och ger en imponerande kombination av stil och prestanda.

  Elegant Design med Unika Detaljer

  Cadel Smart 80 är känd för sin eleganta design och unika detaljer som ger en touch av exklusivitet till ditt kök. Den vackra kombinationen av material som rostfritt stål och keramiskt glas skapar en sofistikerad atmosfär. De stilfulla handtagen och delikat utformade knapparna förhöjer inte bara estetiken utan också användarupplevelsen. 

  Stor Ugnskapacitet

  Denna vedspis imponerar med sin rymliga ugn, som är konstruerad för att erbjuda enastående matlagning och bakning. Ugnen är tillräckligt stor för att rymma flera rätter samtidigt och ger en jämn värmefördelning för att säkerställa perfekta resultat varje gång. Med Cadel Smart 80 kan du enkelt tillaga en mångfald av rätter och överraska dina gäster med kulinariska mästerverk.

  Effektiv Eldstad

  Eldstaden i Cadel Smart 80 är optimerad för att ge en kraftfull och effektiv förbränning av veden. Den generösa eldstaden gör det möjligt att skapa en stark och långvarig eld, vilket ger snabb uppvärmning och en behaglig atmosfär. Du kommer att njuta av den naturliga värmen och den rogivande synen av den sprakande elden.

  Praktisk Förvaringslåda

  För att ge extra bekvämlighet och organisering i köket har Cadel Smart 80 en praktisk förvaringslåda. Denna låda är perfekt för att förvara allt från köksredskap till ved och säkerställer att du har allt du behöver nära till hands under matlagningen. Den eleganta och funktionella designen på lådan gör den till en praktisk och stilfull detalj i ditt kök.

  Flexibla Storlekar

  Vedspisen är konstruerad för att passa alla hem, stora som små. Den kan enkelt anpassas till ditt utrymme, oavsett om du vill ha den fristående eller inbyggd. Detta ger maximal flexibilitet och möjliggör en anpassad installation som passar dina specifika behov och preferenser.

  Anpassningsbar Till Ditt Utrymme

  Cadel Smart 80 är en vedspis som kan anpassas efter dina specifika behov och preferenser. Oavsett om du har ett stort eller litet kök kan du skapa en skräddarsydd installation som passar din plats och stil. Med sin flexibilitet och justerbara funktioner ger den dig möjlighet att skapa en skräddarsydd lösning för ditt kök.

  Detta är inte bara en vedspis, utan en designad och sofistikerad del av ditt kök. Med sin imponerande prestanda och stilfulla design blir den hjärtat i ditt kök och förvandlar matlagningen till en njutbar upplevelse.

  Energibesparing

  Vedspisen Cadel Smart 80 utnyttjar vedens potential till fullo, vilket resulterar i en hög energieffektivitet. Den är designad för att maximera energiutbytet från varje bit ved, vilket gör den till ett ekonomiskt och miljövänligt alternativ till traditionella spisar.

  Långvarig Hållbarhet

  Cadel Smart 80 är inte bara stilfull och funktionell, utan också robust och långvarig. Den högkvalitativa konstruktionen säkerställer att den kommer att tjäna ditt kök pålitligt under många år.

  Enkel Rengöring

  Vedspisen Cadel Smart 80 är utformad för enkel rengöring. Den har en självrengörande funktion som effektivt eliminerar rester och smuts, vilket sparar tid och ansträngning.

  Användarvänlighet

  Cadel Smart 80 har användarvänliga funktioner som gör det enkelt att styra värmen och tillaga dina rätter perfekt varje gång. Den intuitiva designen gör den lätt att använda, även för dem som är nya till vedspisar.

  För att summera, Cadel Smart 80 är en mångsidig vedspis som inte bara erbjuder utmärkt matlagningsprestanda, utan också bidrar till en hållbar livsstil, är enkel att rengöra och säker att använda. Den är det perfekta valet för dem som vill kombinera traditionell charm med modern teknik och design i sitt kök.