Vedspis

En vedspis bidrar alltid med en trevlig stämning till sin omgivning. Samtidigt har Ulmas vedeldade spisar praktiska funktioner och en innovativ konstruktion med fokus på säkerhet och miljömässig hållbarhet. Faktorer vilka gör vedspisen till en självklar del av ditt kök.  

Moderna vedspisar till ett bra pris hos Ulma 

Köp en snygg vedspis till ditt kök hos Ulma. Vårt sortiment erbjuder vedeldade spisar vilka både fungerar som en smidig station för matlagning och som en praktiskt värmekälla i ditt hem. 

Även om vedspisen ofta utgör en mysig detalj i äldre kök i sommarhus eller fjällstugor, passar denna även utmärkt till ett kök i en modern design. Ulmas vedspisar är tillverkade av italienska Cadel Srl, ett varumärke med känsla för kvalitet och med fokus på att ta fram produkter som håller under många år.

Ulmas moderna vedspisar är mycket bra ur en miljösynpunkt. Samtliga av våra produkter är utformade för att säkerställa effektiv och ren förbränning. 

Här har du ett köksredskap som fungerar utmärkt för uppvärmning med en stekhäll för optimal komfort vid matlagning. På vår hemsida kan du i lugn och ro läsa mer om våra produkter, dess egenskaper och beställa en spis som passar just dina behov. Se även våra pelletspannorvarmluftspannor och pelletskaminer för effektiv och miljövänlig uppvärmning. 

Köp en modern vedspis till ditt kök 

Det finns många fördelar med att köpa en nyproducerad vedspis till köket. Att elda med ved är mycket trevligt och spisen bidrar med hög mysfaktor och en stilren känsla till sin omgivning. 

Med Ulmas moderna vedspisar är det möjligt att både baka och laga mat. Dessutom är en köksspis med ved som bränsle det perfekta redskapet i köket vid strömavbrott eller om ditt hem blir utan el under en längre period. 

Ulmas Vedspis Kook har alla praktiska funktioner du kan tänkas behöva. Kanske vill du köpa en vedspis med ugn? Kook har förutom en bred spisplatta även en rymlig ugn med ett stort glasparti så att du alltid har full koll på vad som sker på andra sidan glaset. Ugnen kommer i rostfritt stål med en häll i gjutjärn, men finns också i en glaskeramik-version. 

Fördelar med en spis i gjutjärn  

Det finns två betydelsefulla fördelar med en spis som har en häll i gjutjärn. Först och främst är gjutjärn specifikt framtaget för att hålla under lång tid. Kanske har du någon gång besökt en sommarstuga med ett äldre kök där du lagar mat på en gammal vedspis i gjutjärn? Förmodligen fungerar denna lika bra idag som för 80 år sedan. 

Ytterligare en fördel med gjutjärn är att det håller värme länge. Även efter att elden brunnit ut fortsätter spisen att värme upp ditt hem. 

Kanske undrar du också…

Får man alltid installera en vedspis? 

Ja, det går idag alltid bra att installera en vedspis. Dock har det nyligen förekommit tillfälliga regleringar och en tillhörande debatt om problematiken med nyinstallation av äldre vedspisar. Anledning är att många äldre spisar och kaminer använder föråldrad teknik, som riskerar skada både miljö och hälsa. 2019 infördes ett kortvarigt förbud mot att installera gamla spisar och kaminer - man skulle istället köpa nytillverkade med bättre miljöprestanda. 

Även fast det idag är lagligt att installera en gammal vedspis är det inte att föredra. En äldre vedspis står för en stor mängd skadliga utsläpp som går att undvika med nyare teknik. Med en modern vedspis kan du säkerställa att förbränningen både är ren och effektiv, så att varken människa eller natur kommer till skada.

Hur eldar man i en vedspis? 

För att elda rätt i din vedspis är det viktigt att du uppnår så hög temperatur som möjligt i eldstaden. På så sätt får du en ren förbränning och utnyttjar spisen och veden maximalt. Vid ren förbränning undviker du sotbeläggning i eldstaden och på glaset. Eldar du rätt ska röken inte synas när spisen blivit varm. 

Vid upptändning öppnar du uteluftsspjället helt. Placera tändbriketter i mitten av eldstaden och stapla därefter småved korsvis ovanpå. Tänd på briketterna och låt luckan stå på glänt tills att veden tagit sig ordentligt. 

Vid vidare funderinga är du alltid välkommen att kontakta oss via mail eller telefon

Aktiva filter

  • Vedspis Kook 60cm

    23 625,00 kr

    Det slående inslaget i denna inbyggda vedspis är utrymmet som ägnas åt ugnen, det breda glaset genom vilket du kan se matlagningen och den breda eldstaden, så att du kan ha allt under kontroll. Den stora ugnen i rostfritt stål säkerställer att maten tillagas jämnt och att spisen är lätt att rengöra, medan hällen i gjutjärn som standard även finns i en glaskeramisk version. Med den stora, praktiska skjutlådan finns allt inom räckhåll och allt är designat för att ge stor funktionalitet och ekonomi till den som älskar att laga mat. Finns även i 80cm och 90cm versioner.