Ackumulatortank från Laddotank - Sänk dina energikostnader | ULMA

Ackumulatortank

En ackumulatortank hjälper dig att sänka dina värmekostnader genom att ta vara på energi från uppvärmt vatten. På så vis kan du jämna ut ojämn energiförbrukning och få kontinuerlig tillgång till varmvatten – även när din pelletspanna inte är igång. Traditionellt har ackumulatortankar används tillsammans med vedpannor, men tekniskt sett går de att använda i kombination med alla typer av värmekällor. Laddotank fungerar till exempel idealiskt med Ulmas pelletsanläggningar. 

Vilken funktion fyller en ackumulatortank?

Ackumulatortankar är behållare designade för att lagra en stor mängd uppvärmt vatten genom att hålla det isolerat. Varmt vatten från en värmekälla pumpas in upptill i tanken och för att sedan användas för en fastighets vattenburna uppvärmningssystem när behovet uppstår. En acktank kan även vara en varmvattenbredare.

Laddotank är en tank tillverkad för dagens och framtidens energikällor. Tappvarmvattenslingan är gjord i rostfritt stål vilket gör den mindre känslig mot till exempel kalkrikt vatten. Samtliga slingor är uppbyggda för att på bästa och snabbaste sätt förse just ditt system med varmvatten.

När det kommer till Laddotanks slingor så går de även att använda som slingor för golvvärme. 

Vad kostar en ackumulatortank? Priset varierar!

Som med det mesta skiljer sig detta mellan olika modeller och vad du är ute efter. Vi har två huvudsakliga kategorier av tankar med samma grundprincip. Hos Ulma har vi tre extra funktioner som var för sig adderar några tusenlappar på den billigaste varianten, Puffertankar, dessa saknar interna vattenslingor men har istället många anslutningar. Dessa fungerar ungefär som en varmvattensberedare som håller vattnets temperatur på rätt nivå tack vare sin utmärkta isolering.

Tilläggen till puffertanken är en tappvarmvattenslinga som används för att värma vatten som inte kommer i kontakt med resten av varmvattensystemet som ska användas för till exempel duschar. För personer som har en annan värmekälla finns det möjlighet att köpa en ackumulatortank med en värmeslinga som tar emot varmvatten från det sekundära system, det kan röra sig tillägg såsom solpaneler eller en backup som hjälper till vid eventuella driftstörningar.

Dessa attribut finns i alla kombinationer hos oss, så du kan enkelt hitta den som bäst tillgodoser dina behov. Det sista alternativet är storleken på ackumulatortank, alla modeller finns som både 500 och 800 liter att välja mellan.

Ska jag välja en ackumulatortank på 500 liter eller 800 liter?

Vi på Ulma har acktankar på 500 och 800 liter. Vilken storlek du bör välja beror på ditt behov av varmvatten, samt din anläggnings eller värmepannas kapacitet. Har du plats för en tank på 800 liter så bör du välja en sådan, då det alltid är bättre att ta vara på så mycket energi som möjligt. Inte bara när det kommer till att sänka dina kostnader, utan också för miljön. 

Med en ackumulatortank från Laddotank kan du, förutom pellets, även ansluta andra värmekällor som till exempel solpanel och värmepump. På detta sätt kan du minska din förbrukning av pellets och ta till vara på solenergi på ett effektivt sätt. Vi har nyligen skrivit ett inlägg om hur du på bästa sätt kan optimera din pelletsanvändning här.

Minska dina utsläpp med en ackumulatortank

När det kommer till gamla, omoderna pannor för ved så släpper de ut skadliga mängder koldioxid och metan när de är i drift. Genom att installera en ackumulatortank kan du öka din verkningsgrad med upp till 85 %. På Ulma rekommenderar vi att byta ut sin gamla panna mot en ny, men är detta inte möjligt så är en acktank det näst bästa valet.

Aktiva filter

 • Expansionskärl 150 L

  3 400,00 kr

  Termoventiler Expansionskärl - För en säkrare och mer effektiv vattenexpansion.

  När vattnet i ditt värmekärl värms upp och expanderar, behöver det någonstans att ta vägen för att undvika skador och läckage. Ett expansionskärl är lösningen på detta problem. Med ett expansionskärl från Termoventiler kan du vara säker på att din värmesystem är skyddat mot skador och onödiga kostnader.

  Termoventilers expansionskärl är tillverkade för att säkerställa hög kvalitet och hållbarhet, vilket är viktigt för att upprätthålla en säker och effektiv vattenexpansion. Kärlets volym på 150L och utbytbara membran i EPDM-gummi säkerställer en hög prestanda och pålitlighet. Det epoxylackade stålet ger en rostfri och korrosionsbeständig yta, vilket ger en längre livslängd för din produkt.

  Våra expansionskärl med tryck kan enkelt installeras på en mängd olika platser i ditt värmesystem. Oavsett om du vill ha kärlet upphängt i rörsystemet, monterat på väggen eller stående fritt på golvet, så klarar dessa expansionskärl av det.

  Kärlen är även väl testade och CE-märkta enligt Direktiv PED 97 /23/CE. Med en max. arbetstryck på 8 bar och ett förtryck från fabrik på 1,5 bar, klarar kärlet en arbetstemperatur på mellan -10°C och +100°C.

  Lita på Termoventilers expansionskärl med tryck för en säkrare och mer effektiv vattenexpansion. Köp ditt expansionskärl från Termoventiler idag och se till att ditt värmesystem är säkert och effektivt. 

 • Laddotank Eco Combi 1 - med tappvarmvattenslinga

  24 200,00 kr

  Laddotank Eco Combi 1 är en ackumulatortank försedd med en rostfri tappvarmvattenslinga. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. 

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Eco Combi 2 - med tappvarmvattenslinga och värmeslinga

  27 850,00 kr

  Laddotank Eco Combi 2 är en ackumulatortank försedd med en rostfri tappvarmvattenslinga samt en extra rostfri slinga som kan användas till exempel sol eller värmepump. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. 

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Puffer - Volymtank

  13 600,00 kr

  Laddotank Puffer är rena volymtankar för värmesystem. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar.

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.