Pellets av högsta kvalité - Beställ värmepellets online | ULMA

Pellets

Pellets som bränsle är populärt bland fastighetsägare så som hus, industrifastigheter samt lantgårdar och vi förstår varför. Värmepellets är tillverkat av såg- och kutterspån, som är biprodukter från träindustrin. Pellets är smidigt att förvara och eldas i pelletspanna med pelletsbrännare eller i pelletskamin, och kan även användas som strö till djur.

Hos oss beställer du svenskproducerade 8mm pellets av hög kvalitet – antingen online, inklusive hemleverans i Västra Götaland och nordvästra Småland, eller för avhämtning på vårt lager i Svenljunga. 

Många pris- och miljöfördelar med värmepellets

På Ulma säljer vi endast pellets av hög kvalitet. Fördelarna att använda sig av våra bränslepellets är många. De har inte enbart ett högt värmevärde på hela 5,2 kWh/kg, utan även en låg askhalt vilket leder till en jämn värme i fastigheten och minimalt underhåll – så du får tid över till roligare projekt. 

Det är även ett ekonomiskt alternativ eftersom pellets är billigare än till exempel eldningsolja samt elvärme. Pellets har även mindre inverkan på vår miljö och blir därför ett mer hållbart uppvärmningsalternativ. Till skillnad mot uppvärmning med fossila bränslen, så som olja, gas och kol, tillförs ingen extra koldioxid i atmosfären utan de utsläpp som sker kommer från trädets ursprungliga koldioxidupptag som skett från det att trädet planterades till att det skördades.  

Köp pellets av hög kvalitet billigt online

Hos oss hittar du svensk närproducerade pellets av hög kvalitet till låga priser. Helt enkelt det självklara alternativet för dig och din fastighet, oavsett om du eldar i panna med pelletsbrännare eller i kamin. Våra pellets är i storleken 8 mm och säljs i småsäck eller pall. En säck väger 16 kg och en pelletspall består av 52 stycken säckar (vilket i volym motsvarar cirka 1,3 m3). Välj om du vill hämta dina pellets själv på vårt lager i Svenljunga eller beställa hemleverans online. 

Osäker på hur mycket pellets du behöver beställa? 

När det kommer till uppvärmning av en normalvilla med en årlig energiförbrukning på mellan 25-30 000 kWh så motsvarar en liten säck bra pellets ungefär en dags förbrukning (80 kWh). Tänk dock på att elförbrukningen varierar stort mellan årstiderna. Detta innebär att det går åt lite pellets på sommaren och mycket under vinterhalvåret.  

Har du inte 100% koll på hur mycket pellets du ska beställa för täcka ditt energibehov? Eller är du osäker på hur många kvadratmeter ditt pelletsförråd behöver vara?

På vår sida med vanliga frågor och svar om pellets hittar du mängder information om till exempel värmepellets, uppvärmningskostnader, årsförbrukning, nödvändig utrustning, förvaring, tillsyn och underhåll, m.m. Du är också välkommen att höra av dig till vår kundtjänst för vägledning och råd. 

Smidig hemleverans av pellets till Göteborg, Jönköping, Borås, m.m.

Du som bor inom en 10 mils radie runt Ulricehamn kan enkelt och smidigt beställa våra pelletsprodukter med leverans hem till din dörr. Med hjälp av truck hjälper vi även till med att placera din beställning på önskad plats. Hemleverans av pellets avser endast pallar på 52 x 16 kilossäckar. Vi erbjuder därmed inte bulk eller separata småsäckar för hemleverans. 

Väljer du hemleverans får du en fördelaktig mängdrabatt på din beställning av pallar. Med vår rabatt kan du spara upp till 3000 kronor om du beställer tio pallar värmepellets vid ett tillfälle. För att se om just du bor inom vårt leveransområde, kontakta vår kundtjänst eller sök på ditt postnummer på vår hemsida. 

Några av de större städer som vi levererar pellets till:

 • Göteborgsområdet: Göteborg, Kungsbacka, Mölndal, Härryda, Partille, Lerum, Alingsås, Vårgårda
 • Sjuhärad: Borås, Ulricehamn, Skene, Tranemo, Svenljunga
 • Nordvästra Småland: Jönköping, Huskvarna, Värnamo, Nässjö, Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd, Habo 
 • Fyrbodal och Skaraborg: Trollhättan, Vänersborg, Lidköping, Mariestad, Falköping, Herrljunga, Skövde, Skara

Aktiva filter

 • Pellets Briljant - Hämtas i Svenljunga

  2 050,00 kr

  Pellets är ett mångsidigt bränsle för uppvärmning av alla byggnadsstorlekar. Det effektiva värmevärdet för denna pellets är hela 5,2 kWh/kg, och den har en otroligt fin kvalité. Pelletssäck är en populär produkt, speciellt bland ägare av egnahemshus, industrifastigheter och landsgårdar. Används även som strö till djur. Tillverkat av kutterspån utan tillsatser.

  • På rea!

  Pellets Briljant - Hemleverans

  2 550,00 kr

  Pellets är ett mångsidigt bränsle för uppvärmning av alla byggnadsstorlekar. Det effektiva värmevärdet för denna pellets är hela 5,2 kWh/kg, och den har en otroligt fin kvalité. Pelletssäck är en populär produkt, speciellt bland ägare av egnahemshus, industrifastigheter och landsgårdar. Används även som strö till djur. Tillverkat av kutterspån utan tillsatser.

  Vi har möjlighet att leverera denna pellets i 10 mil kring Ulricehamn. Vid hemleverans lämnas pallarna vid önskad plats med hjälp av truck.

  För att se om du kan få pellets hemlevererat kan du söka på ditt postnummer HÄR.

  Sommarkampanj! Just nu 200kr i rabatt per pall fram till den 30/9.

 • Pellets Briljant i säck - Hämtas i Svenljunga

  45,00 kr

  En mycket fin pellets helt utan tillsatser. 

  Diameter 8 mm
  Torrhalt ≥ 93%
  Askhalt ≤ 0,3%
  Askans smälttemperatur ≥ 1,400°C
  Densitet ca 734 kg/m3
  Energi per kg ca 4,92 kWh
  Hållfasthet 98
  Vikt per säck 16 kg
  1 pall 52 säckar (832 kg)