Pellets av högsta kvalité - Beställ värmepellets 8 mm online | ULMA

Pellets

Pellets som bränsle är populärt bland fastighetsägare så som hus, industrifastigheter samt lantgårdar och vi förstår varför. Värmepellets är tillverkat av såg- och kutterspån, som är biprodukter från träindustrin. Pellets är smidigt att förvara och eldas i pelletspanna med pelletsbrännare eller i pelletskamin, och kan även användas som strö till djur.

Hos oss beställer du svenskproducerade 8mm pellets av hög kvalitet – antingen online, inklusive hemleverans i Västra Götaland och nordvästra Småland, eller för avhämtning på vårt lager i Svenljunga. 

Många pris- och miljöfördelar med värmepellets

På Ulma säljer vi endast pellets av hög kvalitet. Fördelarna att använda sig av våra bränslepellets är många. De har inte enbart ett högt värmevärde på hela 4,8 kWh/kg, utan även en låg askhalt vilket leder till en jämn värme i fastigheten och minimalt underhåll – så du får tid över till roligare projekt. 

Det är även ett ekonomiskt alternativ eftersom pellets är billigare än till exempel eldningsolja samt elvärme. Pellets har även mindre inverkan på vår miljö och blir därför ett mer hållbart uppvärmningsalternativ. Till skillnad mot uppvärmning med fossila bränslen, så som olja, gas och kol, tillförs ingen extra koldioxid i atmosfären utan de utsläpp som sker kommer från trädets ursprungliga koldioxidupptag som skett från det att trädet planterades till att det skördades.  

Billiga 8 mm pellets av hög kvalitet

Letar du efter marknadens billigaste pellets? Då kan det bokstavligen vara värt att tänka om, alla pellets är nämligen inte skapade lika. Energiinnehållet kan skilja sig mellan leverantörer, vilket gör att de där örena som sparas in på kilopriset blir värdelösa på grund av den minskade effekten. Dessutom finns det en risk för att pellets av lägre kvalitet producerar högre mängd aska och smulas sönder i matningsskruven. Båda dessa faktorer leder till en högre mängd kontinuerligt underhåll.

Hos oss hittar du svensk närproducerade pellets av hög kvalitet till låga priser. Helt enkelt det självklara alternativet för dig och din fastighet, oavsett om du eldar i panna med pelletsbrännare eller i kamin. Våra pellets är i storleken 8 mm och säljs i småsäck eller pall. En säck väger 16 kg och en pelletspall består av 52 stycken säckar (vilket i volym motsvarar cirka 1,3 m3). Välj om du vill hämta dina pellets själv på vårt lager i Svenljunga eller beställa hemleverans online. 

Vad är skillnaden mellen värmepellets och exempelvis stallpellets?

Värmepellets och stallpellets är båda gjorda av sågspån och kutterspån från träindustrin, men de har olika egenskaper och användningsområden. Värmepellets är hårdare pressade och har en högre energitäthet än stallpellets, vilket gör dem mer lämpliga för att elda i pannor och kaminer. Stallpellets är lösare pressade och har en högre absorptionsförmåga än värmepellets, vilket gör dem mer lämpliga för att använda som strö i hästboxar. Stallpellets faller isär snabbt när de vattnas, medan värmepellets håller ihop längre vid förbränning.

Osäker på hur mycket pellets du behöver beställa? 

När det kommer till uppvärmning av en normalvilla med en årlig energiförbrukning på mellan 25-30 000 kWh så motsvarar en liten säck bra pellets ungefär en dags förbrukning (80 kWh). Tänk dock på att elförbrukningen varierar stort mellan årstiderna. Detta innebär att det går åt lite pellets på sommaren och mycket under vinterhalvåret.  

Har du inte 100% koll på hur mycket pellets du ska beställa för täcka ditt energibehov? Eller är du osäker på hur många kvadratmeter ditt pelletsförråd behöver vara?

På vår sida med vanliga frågor och svar om pellets hittar du mängder information om till exempel värmepellets, uppvärmningskostnader, årsförbrukning, nödvändig utrustning, förvaring, tillsyn och underhåll, m.m. Du är också välkommen att höra av dig till vår kundtjänst för vägledning och råd. 

Smidig hemleverans av pellets till Göteborg, Jönköping, Borås, m.m.

Du som bor inom en 10 mils radie runt Ulricehamn kan enkelt och smidigt beställa våra pelletsprodukter med leverans hem till din dörr. Med hjälp av truck hjälper vi även till med att placera din beställning på önskad plats. Hemleverans av pellets avser endast pallar på 52 x 16 kilossäckar. Vi erbjuder därmed inte bulk eller separata småsäckar för hemleverans. 

Väljer du hemleverans får du en fördelaktig mängdrabatt på din beställning av pallar. Med vår rabatt kan du spara upp till 3000 kronor om du beställer tio pallar värmepellets vid ett tillfälle. För att se om just du bor inom vårt leveransområde, kontakta vår kundtjänst eller sök på ditt postnummer på vår hemsida. 

Några av de större städer som vi levererar pellets till:

 • Göteborgsområdet: Göteborg, Kungsbacka, Mölndal, Härryda, Partille, Lerum, Alingsås, Vårgårda
 • Sjuhärad: Borås, Ulricehamn, Skene, Tranemo, Svenljunga
 • Nordvästra Småland: Jönköping, Huskvarna, Värnamo, Nässjö, Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd, Habo 
 • Fyrbodal och Skaraborg: Trollhättan, Vänersborg, Lidköping, Mariestad, Falköping, Herrljunga, Skövde, Skara

Aktiva filter

 • Pellets på pall - Avhämtning i Svenljunga - Forssjö

  4 600,00 kr

  Pellets är ett mångsidigt bränsle för uppvärmning av alla byggnadsstorlekar. Det effektiva värmevärdet för denna pellets är hela 4,8 kWh/kg, och den har en otroligt fin kvalité. Pelletssäck är en populär produkt, speciellt bland ägare av egnahemshus, industrifastigheter och landsgårdar. Används även som strö till djur. Tillverkat av kutterspån utan tillsatser.

 • Pellets på pall - Hemleverans - Forssjö

  5 050,00 kr

  Pellets är ett mångsidigt bränsle för uppvärmning av alla byggnadsstorlekar. Det effektiva värmevärdet för dessa pellets är hela 4,8 kWh/kg, och de har en otroligt fin kvalité. Pellets är en populär produkt för uppvärmning, speciellt bland ägare av villor, småhus, industrifastigheter och lantgårdar. Vi säljer högkvalitativa pellets som är tillverkade av kutterspån och utan tillsatser. De går därmed även att använda som strö till djur.

  Vi har möjlighet att hemleverera våra pellets till områden inom 10 mil från Ulricehamn. Säckarna paketeras med pellets på pallar, vilket gör att de i samband med hemkörning kan lämnas vid önskad plats med hjälp av transportörens medföljande truck.

  För att se om du kan få pellets hemlevererat kan du söka på ditt postnummer HÄR.

 • Pellets på säck - Avhämtning i Svenljunga - Forssjö

  100,00 kr

  En mycket fin pellets helt utan tillsatser. 

  Diameter 8 mm
  Torrhalt ≥ 93%
  Askhalt ≤ 0,3%
  Askans smälttemperatur ≥ 1,400°C
  Densitet ca 734 kg/m3
  Energi per kg ca 4,92 kWh
  Hållfasthet 98
  Vikt per säck 16 kg
  1 pall 52 säckar (832 kg)