Pelletsbrännare för alla typer av värmepannor | ULMA

Pelletsbrännare

Vill du behålla en bra ventilation och förebygga problem som fukt i ditt hus? Då är en pelletsbrännare från Ulma det självklara valet för dig och din fastighet. Du kan köpa våra pelletsbrännare till ett bra pris och med låga installationskostnader. Med andra ord får du en brännare som har mycket lång livslängd samtidigt som den kräver minimalt med underhåll.

Enkel installation av din nya pelletsbrännare

Våra pelletsbrännare är enkla och smidiga att installera, oavsett om du anlitar en installatör eller gör det på egen hand. Tack vare smidiga funktioner och en avancerad digital styrenhet är underhållet minimalt. Den sköter sig helt enkelt själv, vilket innebär att du som husägare kan få tid över till andra saker. 

Mer information om pellets och pelletseldning hittar du här. 

Pelletsbrännare till vedpanna eller oljepanna

Våra pelletsbrännare är svensktillverkade och passar inte enbart vår pelletspanna utan kan enkelt monteras på de flesta pannor som finns på marknaden, till exempel en vedpanna eller oljepanna. De har en hög verkningsgrad och brännaren tänds smidigt och snabbt med ett varmluftselement som är speciellt framtaget för våra brännare. Eftersom det är framtaget för våra brännare kan vi lämna hela 5-års garanti på tändelementet.

Pelletsbrännare och pelletspanna till extra bra pris

På Ulma ser vi gärna att saker används så länge som möjligt. Därför har vi konstruerat våra brännare för att kunna monteras på din befintliga ved- eller oljepanna. Dock uppnår du bäst effekt av din nya pelletsbrännare om du kopplar den till en riktig pelletspanna från Ulma

För enkel uppstart av din pelletsanläggning erbjuder vi därför ett mycket fördelaktigt pris när du köper både brännare och pelletspanna på samma gång. Kolla in våra paketerbjudanden här, eller hör av dig till oss så hjälper vi dig att välja brännaren som passar bäst för dig och ditt hus. 

Våra pelletsbrännare är det självklara valet för dig och ditt hus. Hör av dig till oss så hjälper vi dig att välja brännaren som passar för dig och ditt hus. 

Garanti och reservdelar för pelletsbrännare 

En pelletsanläggning från Ulma har mycket bra hållbarhet som håller verkningsgraden på topp – år efter år. Detta är vi så säkra på att vi ger dig hela 5 års garanti på tändelementet när du köper en ny brännare från oss (1 års garanti för fabrikationsfel på själva brännaren). Skulle något mot förmodan gå sönder så har vi givetvis reservdelar till alla pelletsbrännare. Skulle du inte hitta just den delen du behöver bland dessa reservdelar, misströsta inte. Slå oss en signal eller skicka ett mejl så löser vi det! 

Värm upp ditt hus med förnyelsebar energi 

En stor fördel med pelletsbrännare är att pellets klassas som förnyelsebar bioenergi och tillför inga extra koldioxidutsläpp eftersom den koldioxid som släpps ut är samma som togs upp av trädet under dess uppväxt och ingår därför i kolets naturliga kretslopp. Därav påverkar inte pelletsförbränning miljön och atmosfären på samma sätt som till exempel fossila bränslen (kol, gas, olja) och blir ett miljövänligare alternativ för dig och ditt hus. 

Samtliga våra brännare och pannor uppfyller kraven för Eko-design, enligt EN 303-5 2012:klass 5.

Pelletsbrännare – en kostnad som betalar tillbaka sig snabbt

Att skaffa pelletsanläggning är för många en stor investering. Inte nog med att man behöver köpa pelletsbrännare och panna. Man behöver dessutom fixa med allt från installation till att bygga förråd och beställa pellets. Men faktum är att en ny pelletsanläggning har ofta betalat igen sig redan efter 3-5 vintrar, förutsatt att dagens pris på el och olja håller i sig. Att satsa på pellets som värmesystem är långsiktig investering som din plånbok kommer tacka dig för. Inte minst med tanke på de senaste årens skenande elpriser.

När du ska köpa pelletsbrännare är det viktigt att välja en modell som passar ditt energibehov. Vi har modeller med effekt från 20 kW till 90 kW – samtliga med vår användarvänliga touchscreen display. Våra modeller går även att komplettera med Wifi för att sköta via mobil och trådlöst nätverk – perfekt för sommarstugan eller om du befinner dig på annan ort.

Aktiva filter

 • Ulma 2000 TCA 2 Pelletsbrännare

  22 580,00 kr

  Vår Ulma2000 TCA 2 är en svensktillverkad pelletsbrännare och är en av våra bästsäljande produkter. Den hjälper dig på bästa sätt att bibehålla en bra ventilation i ditt hus och därmed undvika problem så som fukt och dålig luft. Den är anpassad för att enkelt kunna monteras på de flesta pannor på marknaden och är försedd med hela fem effektnivåer. Med en automatisk startprocedur får du en snabb och effektiv uppstart på enbart 120 sekunder från stunden att brännarens termostat kallat på värme har brännaren tänt och brinner normalt. Ulma2000 TCA 2 är mycket driftsäker och är försedd med bakbrandsskydd och en avancerad styrenhet så du kan känna dig trygg med din nya brännare. 

 • Ulma ECO 2 30 kW Pelletsbrännare

  13 750,00 kr

  Det är en driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Brännaren är försedd med en avancerad styrenhet som styr förbränningen så att god driftsekonomi uppnås. Brännaren går att köra mellan 6-30 kW. Vi har även satt dit vår populära touchscreen display vilket gör handhavandet till en barnlek.

 • Ulma ECO 40 kW Premium Air Pelletsbrännare

  38 720,00 kr

  En driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Rengöring av brännaren sker automatiskt från aska eftersom brännaren är utrustad med tryckluftsrenblåsning. Kompressor för detta ingår.

 • Ulma ECO 60 kW Premium Air Pelletsbrännare

  49 720,00 kr

  Brännaren klarar övertryck och har skydd mot bakbrand. Den har en internskruv inbyggd och givetvis sitter vårat driftsäkra tändelement i, som tänder blixtsnabbt. Med en kompressor installerad så minskar rengöringsintervallerna. Nu även med touch screen display med många användbara funktioner.

 • Ulma ECO 90 kW Premium Air Pelletsbrännare

  55 440,00 kr

  En driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Med en kompressor inkopplad så minskar rengöringsintervallerna.