• Uppvärmning av hus - Vilket system ska jag välja?
  Uppvärmning av hus - Vilket system ska jag välja?

  När du väljer system för uppvärmning av ditt hus ska ett flertal faktorer övervägas. En av dessa är husets ålder, men såklart också vilket värmesystem som finns i dagsläget och hur din energiförbrukning ser ut. Du behöver alltid göra en helhetsbedömning av vattenuppvärmning, ventilation och värme.  Nedan kommer vi gå igenom fyra svenska hus från olika tidsepoker och förklara hur deras system för uppvärmning vanligtvis ser ut. Vi kommer sedan ge förslag på alternativa värmesystem – få...

  Read more
 • Billigaste värmesystemet – Så hittar du rätt system för ditt hem
  Billigaste värmesystemet – Så hittar du rätt system för ditt hem

  Vilket system för uppvärmning som är billigast är en fråga som många vill få svar på. Elpriserna fortsätter att stiga och den tidigare så populära oljan är en både dyr och inte speciellt miljövänlig uppvärmningsmetod. I tider när inte bara priset för uppvärmning, utan också för flera andra vardagliga utgifter skjuter i höjden, vill vi minska kostnaderna så mycket som det bara går. Det kan du göra genom att hitta det billigaste systemet för uppvärmning. Men vilket system ger egentligen det...

  Read more
 • Spara el hemma – Stor guide till hur du går tillväga
  Spara el hemma – Stor guide till hur du går tillväga

  De fortsatt stigande elpriserna har gjort att många nu reflekterar mer än någonsin över sin elförbrukning. Vill du börja spara mer el? Vi har en glad nyhet – det är faktiskt inte speciellt svårt. Ta del av vår omfattande guide till hur du sparar el och följ våra rekommendationer för en tydlig förändring, både för miljön och din plånbok.  

  Read more
 • Vad drar mest el i hemmet? – vi guidar dig till ett energismart hem
  Vad drar mest el i hemmet? – vi guidar dig till ett energismart hem

  Har du kollat på vad som drar mest el i hemmet? För att du ska kunna spara in på din elförbrukning är det av stor vikt att du känner till de största energibovarna. Vad som drar mest el i just ditt hem kan variera och har att göra med hur din privata förbrukning ser ut. Däremot finns det ett flertal tydliga mönster när det kommer till energiförbrukning som alla borde känna till. Fortsätt läsa för en inblick i vad som drar mest el just ditt hem. 

  Read more
 • Värmesystem & Värmekällor - så väljer du rätt för din fastighet
  Värmesystem & Värmekällor - så väljer du rätt för din fastighet

  Vi hjälper dig välja rätt värmesystem till din villa, stuga eller fastighet. Se till att hitta en värmekälla som är både billig och miljövänlig.

  Read more
 • Bioenergi – vad är det och vad kan vi använda det till?
  Bioenergi – vad är det och vad kan vi använda det till?

  Vad är egentligen bioenergi och vilka för- och nackdelar finns det med bioenergi? Vi delar med oss av allt som är värt att veta om denna förnybara energikälla.

  Read more
 • Biobränsle – ett miljösmart och kostnadseffektivt val
  Biobränsle – ett miljösmart och kostnadseffektivt val

  Det finns många fördelar med biobränsle samt några få nackdelar. Framförallt fungerar biobränsle som ett miljösmart val jämfört med fossila bränslen.

  Read more
 • Direktverkande el - en dyr form av uppvärmning
  Direktverkande el - en dyr form av uppvärmning

  Direktverkande el var ett populärt värmesystem men har idag fått ett dåligt rykte till följd av höga elpriser. Med direktel får du el direkt till dina element via elnät.  

  Read more
 • Oljepanna – så fungerar uppvärmning av din bostad med oljeeldad värmepanna
  Oljepanna – så fungerar uppvärmning av din bostad med oljeeldad värmepanna

  Oljepannan ses idag som ett utdöende värmesystem. Detta på grund av dess höga pris och massiva miljöpåverkan. Vi går igenom för-och nackdelar med oljepannor.

  Read more
 • Pellets och pelletseldning – vanliga frågor och svar
  Pellets och pelletseldning – vanliga frågor och svar

  Pellets är ett kostnadseffektivt och miljömedvetet sätt att värma ditt hus. Här svarar vi på de vanligaste frågorna rörande pellets, pelletskaminer, pris, m.m.

  Read more
 • Utbildning Pelletsvärme för villaägare
  Utbildning Pelletsvärme för villaägare

  Information om förnybar energi för villaägare med tyngdpunkt på pelletsvärme. Kursen som omfattar 3 timmar inleder med en övergripande information om sambanden mellan klimatförändringar och nyttan av att bruka skogen på ett ansvarsfullt sätt.

  Read more
 • Effektivisera pelletsbrännaren med lambdastyrning!
  Effektivisera pelletsbrännaren med lambdastyrning!

  Vi har nu tagit fram ett kit för dig som vill komplettera din pelletsbrännare med lambdastyrning. Detta ökar effektiviteten, minskar klimatpåverkan och du minskar även din pelletsförbrukning. 

  Read more
Showing 1 to 12 of 14 (2 Pages)