• Bidrag till energieffektivisering av småhus: Detta innebär regeringens nya förslag
  Bidrag till energieffektivisering av småhus: Detta innebär regeringens nya förslag

  Som ett resultat av de senaste årens gas och elpriser är det många husägare som redan ställt om till mer hållbara och mindre priskänsliga värmesystem. Dock finns det många som fortfarande kämpar med dyra och omoderna värmekällor. Med det nya förslaget om bidrag för energieffektivisering av småhus vill regeringen att fler ska ha råd med de nödvändiga konverteringarna och på så sätt minska hushållens beroende av el och gas.  I den här texten ska vi gå in på vad det nya förslaget innebär för dig...

  Läs mer
 • Vad kostar det att sätta in vattenburen värme?
  Vad kostar det att sätta in vattenburen värme?

  Vattenburen värme har traditionellt sett varit ett värmesystem för lägenhetshus och villor i städer där det funnits tillgång till fjärrvärme. Men i takt med stigande energipriser och större miljömedvetenhet har även villaägare med brinnande värmekällor och direkt-el insett fördelarna med vattenburna värmeelement.  Med dagens elpriser är ett vattenburet värmesystem en god investering som betalar igen sig snabbt och som höjer värdet på ditt hus. Men vad innebär det egentligen att installera...

  Läs mer
 • Uppvärmning av hus - Vilket system ska jag välja?
  Uppvärmning av hus - Vilket system ska jag välja?

  När du väljer system för uppvärmning av ditt hus ska ett flertal faktorer övervägas. En av dessa är husets ålder, men såklart också vilket värmesystem som finns i dagsläget och hur din energiförbrukning ser ut. Du behöver alltid göra en helhetsbedömning av vattenuppvärmning, ventilation och värme.  Nedan kommer vi gå igenom fyra svenska hus från olika tidsepoker och förklara hur deras system för uppvärmning vanligtvis ser ut. Vi kommer sedan ge förslag på alternativa värmesystem – få...

  Läs mer
 • Billigaste värmesystemet – Så hittar du rätt system för ditt hem
  Billigaste värmesystemet – Så hittar du rätt system för ditt hem

  Vilket system för uppvärmning som är billigast är en fråga som många vill få svar på. Elpriserna fortsätter att stiga och den tidigare så populära oljan är en både dyr och inte speciellt miljövänlig uppvärmningsmetod. I tider när inte bara priset för uppvärmning, utan också för flera andra vardagliga utgifter skjuter i höjden, vill vi minska kostnaderna så mycket som det bara går. Det kan du göra genom att hitta det billigaste systemet för uppvärmning. Men vilket system ger egentligen det...

  Läs mer
 • Spara el hemma – Stor guide till hur du går tillväga
  Spara el hemma – Stor guide till hur du går tillväga

  De fortsatt stigande elpriserna har gjort att många nu reflekterar mer än någonsin över sin elförbrukning. Vill du börja spara mer el? Vi har en glad nyhet – det är faktiskt inte speciellt svårt. Ta del av vår omfattande guide till hur du sparar el och följ våra rekommendationer för en tydlig förändring, både för miljön och din plånbok.  

  Läs mer
 • Vad drar mest el i hemmet? – vi guidar dig till ett energismart hem
  Vad drar mest el i hemmet? – vi guidar dig till ett energismart hem

  Har du kollat på vad som drar mest el i hemmet? För att du ska kunna spara in på din elförbrukning är det av stor vikt att du känner till de största energibovarna. Vad som drar mest el i just ditt hem kan variera och har att göra med hur din privata förbrukning ser ut. Däremot finns det ett flertal tydliga mönster när det kommer till energiförbrukning som alla borde känna till. Fortsätt läsa för en inblick i vad som drar mest el just ditt hem. 

  Läs mer
 • Värmesystem & Värmekällor - så väljer du rätt för din fastighet
  Värmesystem & Värmekällor - så väljer du rätt för din fastighet

  Vi hjälper dig välja rätt värmesystem till din villa, stuga eller fastighet. Se till att hitta en värmekälla som är både billig och miljövänlig.

  Läs mer
 • Bioenergi – vad är det och vad kan vi använda det till?
  Bioenergi – vad är det och vad kan vi använda det till?

  Vad är egentligen bioenergi och vilka för- och nackdelar finns det med bioenergi? Vi delar med oss av allt som är värt att veta om denna förnybara energikälla.

  Läs mer
 • Biobränsle – ett miljösmart och kostnadseffektivt val
  Biobränsle – ett miljösmart och kostnadseffektivt val

  Det finns många fördelar med biobränsle samt några få nackdelar. Framförallt fungerar biobränsle som ett miljösmart val jämfört med fossila bränslen.

  Läs mer
 • Direktverkande el - en dyr form av uppvärmning
  Direktverkande el - en dyr form av uppvärmning

  Direktverkande el var ett populärt värmesystem men har idag fått ett dåligt rykte till följd av höga elpriser. Med direktel får du el direkt till dina element via elnät.  

  Läs mer
 • Oljepanna – så fungerar uppvärmning av din bostad med oljeeldad värmepanna
  Oljepanna – så fungerar uppvärmning av din bostad med oljeeldad värmepanna

  Oljepannan ses idag som ett utdöende värmesystem. Detta på grund av dess höga pris och massiva miljöpåverkan. Vi går igenom för-och nackdelar med oljepannor.

  Läs mer
 • Pellets och pelletseldning – vanliga frågor och svar
  Pellets och pelletseldning – vanliga frågor och svar

  Pellets är ett kostnadseffektivt och miljömedvetet sätt att värma ditt hus. Här svarar vi på de vanligaste frågorna rörande pellets, pelletskaminer, pris, m.m.

  Läs mer
Showing 1 to 12 of 16 (2 Pages)