Tillbehör

Tillbehör

Här hittar du tillbehör och kringutrustning till din ULMA pelletspanna eller pelletsbrännare, exempelvis vakuumsystem, pelletsförråd och displayer.

Aktiva filter

 • AirMove 1500 Vakuumsugtransport

  21 500,00 kr

  Helautomatisk transport av pellets med inbyggt dygnsförråd. Klarar ett transportavstånd upp till 50 m mellan förråd och pelletsbrännaren.

  Matarskruv medföljer. Transportslang köps separat i 25-m. längder. (Art. 2676 )

 • Display Premium

  2 500,00 kr

  Display passande Ulma ECO, Basic, 2000 TCA 2

 • Doserskruv/Mellanförråd

  5 900,00 kr

  Problem med matning? Använd vår nya doserskruv. Passar till alla marknadens förekommande villabrännare. Om man måste ha en längre skruv från förrådet skapar detta ofta en ojämn matning till överfallsmatade pelletsbrännare som kräver en jämn dosering av bränslet. För att behålla en bra förbränning så är denna korta skruv ett bra alternativ. Skruven placeras mellan den ordinarie skruven och brännare.

 • ESBE CRB122 Trådlös shuntautomatik

  3 500,00 kr

  ESBE CRB122 reglerar din temperatur i huset trådlöst, vilket gör att du på ett enkelt sätt ökar komforten och sparar upp till 20% energi (källa: Sveriges konsumenters tidskrift Råd&Rön).

  Rumsenheten skickar kontinuerlig feedback till ställdonsenheten, som justerar shuntventilen efter önskad måltemperatur.

  Med den inbyggda timern, med dags- och veckoprogram, går det att ställa in olika dags- och nattemperaturer för ytterligare energibesparingar.

 • ESBE CRE100 Reglering

  5 650,00 kr

  ESBE serie CRE100 är en kombinerad väderkompenserande och inomhusbaserad reglering. Regleringen har en avancerad anpassningsfunktion som skapar en idealisk karakteristisk värmekurva för den specifika byggnaden så att användaren bara behöver bestämma en enda sak, nämligen önskad inomhustemperatur.

  CRE100 har möjligheten att ansluta till molntjänsten ESBE Comfort Control. Det gör det enkelt för användaren att övervaka, schemalägga och styra inomhusmiljön från sin egen ficka.

 • ESBE CRF100 Reglering

  6 399,00 kr

  ESBE serie CRF100 är en kombinerad väderkompenserande och inomhusbaserad reglering med extra rumsenhet. Regleringen har en avancerad anpassningsfunktion som skapar en idealisk karakteristisk värmekurva för den specifika byggnaden så att användaren bara behöver bestämma en enda sak, nämligen önskad inomhustemperatur.

  CRF100 har möjligheten att ansluta till molntjänsten ESBE Comfort Control. Det gör det enkelt för användaren att övervaka, schemalägga och styra inomhusmiljön från sin egen ficka.

  Med den extra rumsenheten kan användaren styra temperaturen och inställningar genom den, eller genom mobiltelefonen/surfplattan/dator, via applikation tillgänglig på AppStore och Google play.

 • ESBE CRU100 Reglering

  3 729,00 kr

  ESBE serie CRU100 är en uppgraderingssats som tillåter användaren att uppgradera sitt existerande system med redan installerade ESBE-regleringar så att de kan anslutas till molntjänsten ESBE Comfort Control. ESBE Comfort Control gör det enkelt för användaren att övervaka, schemalägga och styra inomhusmiljön från sin egen ficka.

 • Fallslang

  80,00 kr

  Fallslang passande alla Ulma brännare. 0,5 m

 • Fumis WiRCU Wifi-Modul

  2 000,00 kr

  Med Fumis WIFI modul styr du din nya Ulma brännare med din smarttelefon. Passar till Ulma2000 TCA 2 och vissa Ulma Basic brännare. Kontakta oss för mer info.

 • Hagmans värmefärg för kaminer och rökrör 400 ml

  129,00 kr

  Mattsvart värmefärg från Hagmans. Används vid lackering av ytor som blir mycket varma, så som kaminer och rökrör eller dylikt. För bästa resultat bör den lackerade ytan uppvärmas långsamt innan den utsätts för mycket höga temperaturer.

  Tål temperaturer upp till +650°C.

 • Laddomat 11-30 ErP

  3 200,00 kr

  Laddomat 11 är en komplett enhet som ger enkel och säker inkoppling och perfekt laddning av tanken. Tack vare en effektiv hetvattensreglering, kan Laddomat 11 ha en högre öppningstemperatur vid höga panneffekter jämfört med andra liknande produkter.

 • Laddomat 21-60, R32, LM9A, 72°C

  4 500,00 kr

  Laddomat 21 gör att pannan snabbt når ca 80°C arbetstemperatur. Därefter sker överladdning till tanken med hög jämn temperatur. Det som ger Laddomat 21 den mest uppskattade egenskapen är den inbyggda automatiska strypningen av internflödet. Denna strypfunktion ser till att hela tanksystemet blir fulladdat. Efter avslutad eldning tar Laddomat 21 tillvara på en del av eftervärmen i pannan genom att det heta vattnet i pannan förs över med självcirkulation till tanken. Energin hamnar i tanken i stället för i skorstenen. Laddomat 21-60 levereras som standard med EPP-isolering och riktiga avstängningsventiler, R32, med spak. De extra stora öppningarna i kulventilerna bidrar till den goda självcirkulationen.

  För värmepannor med maxeffekt på 80 kW.

 • Laddotank Eco Combi 1 - med tappvarmvattenslinga

  14 500,00 kr

  Laddotank Eco Combi 1 är en ackumulatortank försedd med en rostfri tappvarmvattenslinga. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. 

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Eco Combi 2 - med tappvarmvattenslinga och värmeslinga

  16 600,00 kr

  Laddotank Eco Combi 2 är en ackumulatortank försedd med en rostfri tappvarmvattenslinga samt en extra rostfri slinga som kan användas till exempel sol eller värmepump. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. 

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Puffer - Volymtank

  7 500,00 kr

  Laddotank Puffer är rena volymtankar för värmesystem. Ackumulatortankarna har utformats för lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar.

  Ackumulatortanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift.

 • Laddotank Puffer 1 - Med en värmeslinga

  12 000,00 kr

  Tankarna har utformats för effektiv lagring av värmeenergi i vattenburna värmesystem, samt för att optimera värmekällornas (ex. värmepump, olja, ved, pellets, sol, etc.) driftsförutsättningar. Tanken ökar användarens värmekomfort betydligt tack vare jämn tillgång till värmeenergi även när pannan inte är i drift. 

 • Lambdastyrning kit

  6 495,00 kr

  Med vår lambdastyrning optimerar du pelletsbrännarens syrenivå baserat på pannans rökgaser. Detta ger ditt värmesystem minskad förbrukning, ökad effektivitet, minskade utsläpp och brännaren anpassar sig automatiskt till olika bränslekvaliteter.

  Passar samtliga ULMA TCA2 pelletsbrännare med en mycket enkel installation. Har du en ECO pelletspanna har vi redan förberett för lambdasonden, men du kan även installera lambdasonden i andra pannor.

 • Matarskruv Komplett 1,7 m

  3 600,00 kr

  Komplett matarskruv med metallinlopp och T-Rör. Levereras omonterad och kompletteras med ett 75x3mm plaströr.

  Passar brännare upp till 30 kW.

 • Matarskruv spiral 1,67m

  210,00 kr

  Spiralskruv 38-8x3,3 mm

  Standardlängd: 1,67m, flexskruv.

 • Minikompressor

  2 250,00 kr

  Kompressor till Ulma2000 TCA, TCA 2, ECO 40

 • Nivågivarstyrning för pelletsförråd

  3 300,00 kr

  Med en nivågivarstyrning bryts strömmen till skruvmotorn om pelletsen i förrådet understiger en viss nivå.

  På så vis ser du till att alltid ha pellets kvar i förrådet, och du slipper mata fram pellets på nytt.

  MAX 8A belastning, Timer

 • Överhettningsskydd

  950,00 kr

  Bra att ha när man monterar en pelletsbrännare på tex. vedpannor som inte har överhettningsskydd.

 • Pelletsförråd MAFA Micro 127 L

  3 420,00 kr

  Pelletsförråd MAFA är en behållare i kraftigt utförande, för snygg och funktionell förvaring av bränslepellets. De är avsedda för inomhusbruk för alla de som hanterar sin bränslepellets löst eller i säck.

 • Pelletsförråd MAFA Midi 730 L

  5 320,00 kr

  Pelletsförråd MAFA är en behållare i kraftigt utförande, för snygg och funktionell förvaring av bränslepellets. De är avsedda för inomhusbruk för alla de som hanterar sin bränslepellets löst eller i säck.

 • Pelletsförråd MAFA Mini 300 L

  3 545,00 kr

  Pelletsförråd MAFA är en behållare i kraftigt utförande, för snygg och funktionell förvaring av bränslepellets. De är avsedda för inomhusbruk för alla de som hanterar sin bränslepellets löst eller i säck.

 • Rökrör med draglucka

  1 600,00 kr

  Rökrör med draglucka

 • Shuntventil LK 842 ThermoMix

  790,00 kr

  LK 842 ThermoMix® P is a 4-way shunt valve for mounting directly on boilers. Suitable for motorization.

  Dimension 22 mm, 5.5 Kvs m³ / h

 • Slangadapter 57-59,5

  140,00 kr

  Slangadapter till din fallslang, ytterdiameter 57-59,5mm.

 • Slangadapter 75-59,5

  250,00 kr

  Slangadapter till din fallslang, ytterdiameter 75-59,5mm.

 • Sotviska 65mm

  395,00 kr

  Sotviska för att sota din pelletspanna, diameter 65mm.

 • Styrning laddpump/rökgasfläkt

  1 575,00 kr

  Används när man har ackumulatortank eller en rökgasfläkt.

 • Svängfäste ULMA

  2 000,00 kr

  Svängfäste för en enklare rengöring av din Ulma2000, Basic 25 kW eller nya ECO 2.

 • Tempgivare förlängning 2m

  225,00 kr

  Förlängningskabel till temperaturgivare som passar till Ulma2000 TC, TCA.

  Längd: 2 meter.

 • Tempgivare förlängning 3m

  270,00 kr

  Förlängningskabel till temperaturgivare som passar till Ulma2000 TC, TCA.

  Längd: 3 meter.

 • Tempgivare förlängning 6m

  650,00 kr

  Förlängningskabel till temperaturgivare som passar till Ulma2000 TC, TCA.

  Längd: 6 meter.

 • Transportslang till vacuumsystem

  3 125,00 kr

  Transportslang avsedd för vacuumsystemet AirMove. Levereras i 25m-längder.