Pelletsbrännare

Pelletsbrännare

Våra pelletsbrännare kan monteras på de flesta pannor på marknaden och är givetvis anpassade till våra egna pannor. Alla våra brännare tänds med hjälp av ett varmluftselement som är speciellt framtaget till våra brännare. Därför kan vi lämna hela 5-års garanti på tändelementet.

Med en pelletsbrännare behåller man husets ventilation och undviker därmed fuktproblem. Dessutom klassas pellets som förnyelsebar energi, dvs den belastar inte miljön som fossila bränslen gör (ex. kol, gas, olja). Själva förbränningen av träpellets tillför ingen extra koldioxid till atmosfären. Den koldioxid som släpps ut vid förbränning är samma som togs upp av trädet under dess uppväxt och ingår därför i kolets naturliga kretslopp.

Aktiva filter

 • Ulma 2000 TCA 2 Pelletsbrännare

  18 900,00 kr

  Vår bästsäljande pelletsbrännare Ulma2000 TCA 2 kan monteras på de flesta pannor på marknaden. Brännaren är försedd med en avancerad styrenhet som sköter övervakningen, en del av säkerheten samt kontrollerar förbränningen. Automatisk renblåsning med den medföljande kompressorn gör att pelletsbrännaren kräver minimalt med underhåll.

  Brännaren tänds med hjälp av ett varmluftselement när panntemperaturen understiger den förinställda termostatinställningen. Justerbar hysteres på termostat via styrenheten för den bästa anpassningen. I touchscreen displayen finns många användbara funktioner såsom statistik, pelletsåtgång, drifttider, snitteffekt och även medeltemperatur på vattentemperaturen.

 • Ulma ECO 2 30 kW Pelletsbrännare

  11 900,00 kr

  Det är en driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Brännaren är försedd med en avancerad styrenhet som styr förbränningen så att god driftsekonomi uppnås. Brännaren går att köra mellan 6-30 kW. Vi har även satt dit vår populära touchscreen display vilket gör handhavandet till en barnlek.

 • Ulma ECO 40 kW Premium Air Pelletsbrännare

  33 500,00 kr

  En driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Rengöring av brännaren sker automatiskt från aska eftersom brännaren är utrustad med tryckluftsrenblåsning. Kompressor för detta ingår.

 • Ulma ECO 60 kW Premium Air Pelletsbrännare

  43 000,00 kr

  Brännaren klarar övertryck och har skydd mot bakbrand. Den har en internskruv inbyggd och givetvis sitter vårat driftsäkra tändelement i, som tänder blixtsnabbt. Med en kompressor installerad så minskar rengöringsintervallerna. Nu även med touch screen display med många användbara funktioner.

 • Ulma ECO 90 kW Premium Air Pelletsbrännare

  48 000,00 kr

  En driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Med en kompressor inkopplad så minskar rengöringsintervallerna.