Pelletsbrännare

Pelletsbrännare

Våra pelletsbrännare kan monteras på de flesta pannor på marknaden och är givetvis anpassade till våra egna pannor. Alla våra brännare tänds med hjälp av ett varmluftselement som är speciellt framtaget till våra brännare. Därför kan vi lämna hela 5-års garanti på tändelementet.

Med en pelletsbrännare behåller man husets ventilation och undviker därmed fuktproblem. Dessutom klassas pellets som förnyelsebar energi, dvs den belastar inte miljön som fossila bränslen gör (ex. kol, gas, olja). Själva förbränningen av träpellets tillför ingen extra koldioxid till atmosfären. Den koldioxid som släpps ut vid förbränning är samma som togs upp av trädet under dess uppväxt och ingår därför i kolets naturliga kretslopp.

Aktiva filter

 • Ulma 2000 TCA 2 Pelletsbrännare

  20 200,00 kr

  Vår Ulma2000 TCA 2 är en svensktillverkad pelletsbrännare och är en av våra bästsäljande produkter. Den hjälper dig på bästa sätt att bibehålla en bra ventilation i ditt hus och därmed undvika problem så som fukt och dålig luft. Den är anpassad för att enkelt kunna monteras på de flesta pannor på marknaden och är försedd med hela fem effektnivåer. Med en automatisk startprocedur får du en snabb och effektiv uppstart på enbart 120 sekunder från stunden att brännarens termostat kallat på värme har brännaren tänt och brinner normalt. Ulma2000 TCA 2 är mycket driftsäker och är försedd med bakbrandsskydd och en avancerad styrenhet så du kan känna dig trygg med din nya brännare.

 • Ulma ECO 2 30 kW Pelletsbrännare

  12 500,00 kr

  Det är en driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Brännaren är försedd med en avancerad styrenhet som styr förbränningen så att god driftsekonomi uppnås. Brännaren går att köra mellan 6-30 kW. Vi har även satt dit vår populära touchscreen display vilket gör handhavandet till en barnlek.

 • Ulma ECO 40 kW Premium Air Pelletsbrännare

  32 700,00 kr

  En driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Rengöring av brännaren sker automatiskt från aska eftersom brännaren är utrustad med tryckluftsrenblåsning. Kompressor för detta ingår.

 • Ulma ECO 60 kW Premium Air Pelletsbrännare

  45 200,00 kr

  Brännaren klarar övertryck och har skydd mot bakbrand. Den har en internskruv inbyggd och givetvis sitter vårat driftsäkra tändelement i, som tänder blixtsnabbt. Med en kompressor installerad så minskar rengöringsintervallerna. Nu även med touch screen display med många användbara funktioner.

 • Ulma ECO 90 kW Premium Air Pelletsbrännare

  50 400,00 kr

  En driftsäker och robust brännare med ett beprövat tändelement i som tänder blixtsnabbt och med lång livslängd. Med en kompressor inkopplad så minskar rengöringsintervallerna.